Дузпа спаси Челси срещу последния във Висшата лига


Дузпа спаси Челси срещу последния във Висшата лига
Снимка: Guliver/GettyImages

1096 0

Челси продължава с доброто си представяне под ръководството на новия мениджър Томас Тухел. Лондончани обаче имаха доста тежко гостуване на Шефилд Юнайтед, като спечелиха трудно с 2:1 и се доближиха максимално до топ 4 в английската Висша лига

От самото начало Челси установи натиск, но първата добра ситуация беше в наказателното поле на гостите, след като Оливър Бърк проби през защитата и стреля от опасна дистанция, но беше неточен. 

В края на първото полувреме "сините" успяха да намерят път към вратата на Шефилд, като Вернер проби отляво, влезе в наказателното поле и подаде на Маунт, който с прекрасен завършващ удар от 10-ина метра направи Рамздейл безпомощен - 0:1. 

9 минути след подновяването на играта през втората част Антонио Рюдигер направи сериозна грешка. При подаване към Бърк в наказателното поле германецът успя да го блокира, но в опит да подаде на Менди, плъзна топката покрай стража и си отбеляза автогол - 1:1. 

Радостта на домакините обаче траеше само 4 минути. След ужасен пас на Бриан назад към вратаря, Вернер пресече топката, чукна топката покрай Рамздейл и след сблъсък със стража падна на тревата. Кевин Френд отсъди дузпа и тя беше точно реализирана от Жоржиньо. До края на мача Шефилд имаше няколко интересни положения пред вратата на Менди, но до изравнителен гол не се стигна. 

След поражението на Ливърпул от Манчестър Сити с 1:4, Челси вече е само на 1 точка от шампионите в спор за 4-ото място. Интригата за топ 4 обаче е много сериозна, като само в рамките на 5 точки са цели 6 тима. За Юнайтед обаче ситуацията е доста тежка и, въпреки че отборът стабилизира изявите си, момчетата на Крис Уайлдър са на последно място с едва 11 точки. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички