Юрген Клоп изравни антирекорд на Бил Шенкли от преди половин век


Юрген Клоп изравни антирекорд на Бил Шенкли от преди половин век
Снимка: Guliver/GettyImages

1548 0

Ливърпул записа една от най-лошите поредици в легендарната си история в следствие на поражението на Манчестър Сити на "Анфийлд". Мърсисайдци загубиха с 1:4 от "гражданите" и е много далеч от това да защити титлата си, но освен това Юрген Клоп записа името си в книгата с антирекорди на тима. 

След поражението от "небесносините", Ливърпул вече има 3 поредни поражения у дома, което не се бе случвало на тима от сезон 1963/1964 насам. Тогава отборът е воден от Бил Шенкли, а поредицата от поражения е в началото на кампанията. Тогава мърсисайдци откриват сезона с 3 поредни поражения у дома. 

Загубите идват с един и същ резултат - 1:2, като са допуснати срещу Нотингам Форест, Блекпул и Уест Хям. Интересен факт обаче е, че в края на този сезон Ливърпул става шампион на тогавашната Първа дивизия. 

Тези поражения са повече от 58 години преди загубите на Юрген Клоп през 2021 година. Серията на германеца включва, освен днешното поражение от Гуардиола, загуби от Бърнли и Брайтън с 0:1. 

Домакинската форма на Ливърпул към настоящия момент е много слаба, като последният триумф на тима у дома беше на 16-и декември срещу Тотнъм. Оттогава насам мърсисайдци имат две равенства, 3 загуби и са вкарали едва две попадения. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички