Официално: Евертън се сдоби с нов мажоритарен собственик


Официално: Евертън се сдоби с нов мажоритарен собственик
Снимка: Getty Images

1502 0

Един от емблематичните клубове за Висшата лига - Евертън, вече е собственост на американския гигант 777 Partners, след като мажоритарният собственик на "карамелите" Фарад Мошири обяви новината в официално съобщение на уебсайта на тима.

Ново начало на "Гудисън Парк"

Американският частен инвестиционен фонд ще закупи целия мажоритарен пакет акции на индиеца - 94,1%. Официална информация по сумата на сделката няма, но от "Telegraph" съобщават, че става въпрос за над половин милиард паунда.

Техническата част по смяната на собствеността се очаква да продължи до края на годината, като от Висшата лига също ще трябва да прегледат внимателно документацията и да дадат зелена светлина.

777 Partners държи акции в няколко футболни клуба като Дженоа, Вашко Да Гама, Стандард Лиеж, Църрвена Звезда и Мелбърн Виктори. Компанията е опитала да вземе 25% от акциите на "карамелите" през май, но до сделка не се е стигнало. 

Самият Мошири закупи 49.9% от акциите на Евертън през 2016 година, а през миналата увеличи дела си до 94.1%. Индийският бизнесмен инвестира стотици милиони в трансфери, но клубът така и не успява да намери правилния път, борейки се за оцеляването си през последните два сезона.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Манчестър Юнайтед откри как да се справи с проблема между Тен Хаг и Санчо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички