След раздялата с Обамеянг: Арсенал се е заел да подобрява контракти


След раздялата с Обамеянг: Арсенал се е заел да подобрява контракти
Снимка: Getty Images

1552 0

Арсенал работи усилено по факта да отправи качествено предложение за нов контракт към Букайо Сака. Английският национал продължава да удивлява с прогреса си на „Емирантс“ при Микел Артета и има шест гола и четири асистенции в 21 мача от Висшата лига до този момент през сезона.

Сака преподписа нов договор с лондончани до лятото на 2024-а преди две години, но 20-годишният юноша на клуба иска да получи още по-добри условия в следствие на изявите си с клубната фланелка.

Според английските медии и Арсенал възнамеряват да угодят на футболиста, след като клубът се раздели с Пиер-Емерик Обамеянг, а габонецът получаваше по 350 хиляди британски лири на седмица и така бюджетът за заплата в клуба сериозно бе облекчен.

Ливърпул периодично е спряган за привличането на Сака, но вече е малко вероятно играчът да продължи кариерата си на „Анфийлд“ и крилото се очаква да преподпише контракта си с „артилеристите“.

Сака има 18 гола и 25 паса за такива в 114 мача с екипа на Арсенал. А по колко е коствал всеки гол на Оба-Оба за Арсенал, научете в този материал - цифрата е внушителна.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички