След расизъм срещу Маркъс Рашфорд в Туитър: Тийнейджър влиза в затвора


След расизъм срещу Маркъс Рашфорд в Туитър: Тийнейджър влиза в затвора
Снимка: Getty Images

1181 0

Футболистът на Манчестър Юнайтед - Маркъс Рашфорд, бе един от понеслите най-много критики след загубения от Италия финал на Евро 2020. Тогава, при изпълнение на дузпи, от бялата точка той удари страничния стълб и спомогна изпращането на ценния трофей към Рим. 

Един от критиците на футболиста обаче бе погнат от него и съда. Става въпрос за 19-годишния Джъстин Лий Прайс, който в сряда получи своята присъда - 6 седмици. 

Причината за това е публикация на младежа в Туитър след изпуснатата от 24-годишния нападател дузпа. По време на изслушването си тийнейджърът призна едно обвинение за публикуване на груба и обидна публикация в социална мрежа.

Първоначално младежът опита да се прикрие, като промени името на профила си. При първия си разпит той отрекъл да е публикувал подобни коментари. При втори такъв обаче е признал вината си. 

"Коментарът на Прайс е насочен към футболист въз основа на цвета на кожата му, действията му са расистки. Тези, които обиждат футболистите по този начин1 съсипват играта"1 коментира главният прокурор по случая Марк Джонсън. 

Според него, случаите на подобен тип агресия са се увеличили многократно в последните години. От съда се надяват с подобни мерки да покажат нулевата толерантност към подобни прояви. 

"Във футбола няма място за омраза. Подобни престъпления като това оказват значително влияние върху жертвите", завърши Джонсън.

Междувременно, легендата на Манчестър Юнайтед - Уейн Рууни призова Маркъс Рашфорд да върне добрата си форма и да бележи повече

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички