След първите силни 90 минути на Лингард: Англия ще го потърси пак


След първите силни 90 минути на Лингард: Англия ще го потърси пак
Снимка: Guliver/GettyImages

1125 0

Дейвид Мойс подкрепи Джеси Лингард да възроди кариерата си в националния отбор на Англия след двете му попадения при дебюта за Уест Хем срещу Астън Вила, спечелен от „чуковете“ с 3:1. 28-годишният футболист вкара два гола пред погледа на селекционера на „трите лъва“ Гарет Саутгейт за впечатляващия успех на „Вила Парк“.

Лингард, който се присъедини към Уест Хем от Манчестър Юнайтед под наем миналата седмица, не е играл за страната си от 2019-а насам, след като загуби мястото си в представителния тим поради слаба форма и липса на игрово време на „Олд Трафорд“. Той бе с ключова роля за Англия, когато тимът стигна полуфиналите на Световното през 2018, играейки в шест от седемте мача, и Мойс вярва, че Лингард може да попадне в състава за Евро 2020.

„Ако запази тази форма, то тогава Гарет вероятно ще го потърси отново. Той ще има своите амбиции и предизвикателства да покажа на хората, че е на ниво, и го показа тази вечер, подобно на Рос Баркли във Вила. Има много играчи, които искат да попаднат в състава на Англия за Европейското първенство и защо не Джеси да опита да попадне, ако е във формата, която показа днес? Ако продължи да играе толкова добре, той ще свърши брилянтна работа за Уест Хем и ако продължи така, ще се върне в състава на Англия. Надявам се да се завърне към този стандарт на игра“, каза Мойс.

Победата запази „чуковете“ на пета позиция и тимът вече е на две точки от четвъртия Ливърпул, който загуби отново у дома, този път от Брайтън с 0:1. „Трябва да вървим крачка по крачка, правим голяма такава в момента, и играчите, с които разполагаме, направиха огромно подобрение. Намираме се в много добра позиция. Ще продължим да чукаме на вратата и ще видим докъде ще стигнем“, завърши наставникът на лондончани.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички