След пълен обрат и доза късмет: Тотнъм изпревари Манчестър Юнайтед във Висшата лига


След пълен обрат и доза късмет: Тотнъм изпревари Манчестър Юнайтед във Висшата лига
Снимка: Getty Images

2473 0

Английският гранд Тотнъм осъществи пълен обрат и победи Лийдс с 2:1, като по този начин събра 19 точки и се качи до седмото място във Висшата лига, изпреварвайки Манчестър Юнайтед, който е със 17 пункта. Лийдс пък остава точно над зоната на изпадащите с 11 точки от 12 срещи.

Гостите могат сериозно да съжаляват за това развитие. Те владееха топката в по-голям период от време (57% за тях и 43% за домакините), а освен това имаха и осезаемо повече опити за гол (18 срещу 13). Те отново играха удобно срещу този опонент, но не успяха да прибавят нов успех над Тотнъм (имат два такива в последните си три срещи с "шпорите").

Голмайсторът на Тотнъм Хари Кейн обаче все още не може да излезе от сушата, в която се намира с фланелката на клубния си тим. Английският нападател не можа да се разпише в шести пореден двубой във всички турнири с "шпорите".

Резултатът бе открит от бившия атакуващ футболист на Манчестър Юнайтед Дан Джеймс, който минута преди края на полувремето засече центриране на Джак Харисън и прати топката в мрежата на Лорис. "Шпорите" успяха да изравнат по-малко от четвърт час след началото на втората част (58'), когато Пиер-Емил Хойберг показа хубавия си плътен удар и прати топката в долния десен ъгъл на вратата на опонента след асистенция на Лукас Моура.

Пълният обрат пък бе осъществен в 69-ата минута. Тогава Ерик Дайър се зае с изпълнението на пряк свободен удар. След рикошет изстрелът му се отби в страничния стълб, а там Серхио Регилион довкара топката в опразнената врата.

За Тотнъм предстои ангажимент в Лигата на конференциите, където отборът гостува на Мура (четвъртък - 25.11), а след това има нова визита, този път във Висшата лига на Бърнли (неделя - 28.11). Лийдс пък има няколко дни почивка, а в събота (27.11) гостува на Брайтън в шампионата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички