След натоварените празници: Ще почиват ли във Висшата лига и кога?


След натоварените празници: Ще почиват ли във Висшата лига и кога?
Снимка: Getty Images/Guliver

1459 0

Коледните празници в повечето случаи бележат почивка и прекарване на повече време със семействата. По-традиция обаче това не важи за отборите във Висшата лига, които се радват на двубои, както по всяко време от годината.

Сезон 2023/24 на Висшата лига върви към забързания празничен период, но отборите все пак ще имат почивка по средата на сезона. И тя наближава. Последната кампания беше най-изтощителната досега, със стотици вътрешни мачове, притиснати около Световното първенство през 2022 г.

Висшата лига взе едномесечна пауза между средата на ноември и "Boxing Day", за да вземе предвид турнира в Катар. Но въпреки че тази година няма турнир по средата на сезона, новите правила за добавеното време означават, че игрите са по-дълги от всякога.

Кога е зимната пауза в Англия този сезон?

Висшата лига няма намерение да се отказва от натоварената си програма

Висшата лига ще има почивка по средата на сезона след празничния период. Отборите ще изиграят три мача за девет дни около Коледа преди третия кръг на ФА Къп през първия уикенд на януари.

След това 21-ия кръг ще бъде разделен в две седмици, така че всеки отбор ще има един уикенд почивка. Пет мача ще се проведат от 13 до 15 януари, а останалите пет ще се играят седмицата след това - от 20 до 22 януари.

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Висшата лига ще се завърне в пълен състав с мачове в средата на седмицата на 30 и 31 януари преди друг кръг от срещи през уикенда на 2 и 3 февруари. Четвъртият кръг на ФА Къп също ще се проведе през уикенда на 27 и 28 януари.

През тази година, за първи път от 1995 г. насам, имаше и двубой на Бъдни вечер. Поради тази причина от Челси бе подготвил подарък за своите фенове.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички