Астън Вила опита всичко, но "стената" Шефилд уби мечтата му за върха във Висшата лига след огромна драма (ВИДЕО)


Астън Вила опита всичко, но "стената" Шефилд уби мечтата му за върха във Висшата лига след огромна драма (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

8265 0

Астън Вила и Шефилд сътвориха същинска драма на "Вила Парк", завършвайки при резултат 1:1 в мач от 18-ия кръг на английската Висша лига. "Виланите" бяха спрени от същинската защитна "стена", която гостите изградиха и не успяха да стигнат до трите точки.

Развой на Астън Вила - Шефилд

Първата част на "Вила Парк" мина под тоталната доминация на Астън Вила. В 11-ата минута бирмингамци имаха сериозни претенции за дузпа. Ситуацията бе прегледана от ВАР и Антъни Тейлър и в крайна сметка, 11-метров наказателен удар не бе показан.

Втората част също мина под егидата на Вила. В 59-ата минута защитата на "остриетата" най-накрая се пропука, след като Леон Бейли отбеляза, но впоследствие попадението бе отменено поради нарушение в наказателното поле срещу вратаря Фодерингъм.

В 87-ата минута изглеждаше, че всичко за Астън Вила приключва, когато Шефилд отбеляза чрез Камерън Арчър, който бе изпуснат от отбраната на "виланите" и вкара на отбора, който го разви като играч.

В крайна сметка, влезлият като резерва за Вила - Николо Дзаниоло, бе на точното място в точното време в 97', за да изравни от близка дистанция след страхотен пас от Дъглас Луис.

Астън Вила стъпи на криво срещу последния след 15 поредни победи в своя дом. "Виланите" се намират на втората позиция с 39 точки - колкото има и първият Арсенал. Шефилд пък вече е предпоследен с едва 9 пункта в актива си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички