Уест Хям развали празниците за Манчестър Юнайтед и го изпревари в класирането (ВИДЕО)


Уест Хям развали празниците за Манчестър Юнайтед и го изпревари в класирането (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2957 0

Уест Хям победи с 2:0  Манчестър Юнайтед в двубой от 18-ия кръг на Висшата лига. С тази победа "чуковете" изпревариха "червените дяволи" в класирането и с 30 точки вече са на шестото място. А отборът на Тен Хаг на осмото. Победата за лондончани донесоха Боуен в 72' и Кудус в 76'.

Така за първи път от 1992 година насам Юнайтед стигна до 4 последователни двубоя във всички надпревари без да успее да отбележи гол. Също така загуби 13+ мача през същия сезон преди Коледа за първи път от 93 години.

В следващия си двубой Юнайтед приема отбора на Астън Вила, а Уест Хям гостува на Арсенал.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Лондоначани започнаха малко по-добре срещата, но тя вървеше в спокоен темп в началните 20 минути от срещата. В 5' Емерсон стреля коварно от дистанция, но Андре Онана внимаваше и изби. В 10' дойде и отговорът на "червените дяволи" след добра атака, но центрирането на Люк Шоу бе разочароващо.

В следващите минути двата тима си разменяха преимуществото, но без особено опасни атаки и положения пред двете врати.В 32' удар от малък ъгъл на Гарначо не сполучи.

В 35' дойде първата опасност за състава на Тен Хаг. Антони свърши страхотна работа при атаката, след това продължи към Гарначо, който се оказа сам срещу вратаря, но не успя да го преодлее. Изпускайки златен шанс за гол. Малко след това нова комбинация между Антони и Гарначо едва не доведе до попадение във вратата на "чуковете".

5 минути преди края Мейну стреля от въздух, но Ареола изби в корнер. Натискът на "червените дяволи" се усили в края, като след подаване на Антони в наказателното поле се разминаха Хойлунд и Гарначо.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Второто полувреме стартира по равностоен начин, като първата опасност бе пред вратата на Манчестър Юнайтед. В 56' Боуен стреля с глава и точно под гредата, но Онана впечатли със спасяване. Малко след това се намеси и при лошо върната топка от Джони Еванс.

Малко преди да измине час игра Ерик тен Хаг смени Расмус Хойлунд с Маркъс Рашфорд. В последните 20 минути дойде и развръзката на двубоя, която не бе никак добра за гостите.

В 72' Лукас Пакета изведе Джерад Боуен зад отбраната, като при първият удар не бе точен, но след това не сгреши. Само 6 минути по-късно  отново Пакета асистира, но този път на Кудус, който от границата на наказателното поле стреля за 2:0. До края на двубоя гостите така и не успяха да намерят отговор и да стигнат дори до едно попадение.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Уест Хям: Ареола, Цоуфал, Зума, Мавропанос, Емерсон, Соучек, Алварес, Кудус, Уорд-Праус, Пакета, Боуен 

Ман Юнайтед: Онана, Шоу, Еванс, Камбуала, Уан-Бисака, Мейну, МакТоминей, Антони, Фернандеш, Гарначо, Хойлунд.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Победата на Уест Хям с 1:0 по време на последната им среща с Манчестър Юнайтед през май е една от само осемте победи в 54 опита от Висшата лига. "Чуковете" могат да спечелят последователни мачове от Висшата лига срещу Юнайтед за втори път, след серия от три от 2006 до 2007 г.

Всяка от последните пет срещи във Висшата лига беше решена с разлика от един гол (една победа за Уест Хям, четири победи за Манчестър Юнайтед). На лондончани им липсват два за 100 гола като домакин срещу Манчестър Юнайтед.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички