След мача със Сити: Дарвин Нунес стана по-скъп с 8,5 милиона на Ливърпул


След мача със Сити: Дарвин Нунес стана по-скъп с 8,5 милиона на Ливърпул
Снимка: GettyImages

4828 0

Ливърпул трябва да плати още пари на Бенфика за нападателя Дарвин Нунес, след като той игра срещу Манчестър Сити. Уругваецът помогна на мърсисайдци за равенство 1:1 на "Етихад", след което се скара с мениджъра на съперника - Хосеп Гуардиола.

Двубоят срещу "гражданите" беше 60-и за Нунес с екипа на Ливърпул. Той премина на "Анфийлд" срещу 85 милиона паунда през лятото на 2022 година. От тази сума английският гранд плати на поругалците само 64 милиона, а останалите 21 бяха предвидени като бонуси.

Бенфика вече получи такъв в размер на 4,3 млн. паунда за първите 10 мача на нападателя за "червените". Изигравайки още 50, Нунес "задължи" своя настоящ клуб да плати на бившия му такъв втори бонус. Неговият размер е 8,5 млн. паунда, пише "Daily Mirror".

Третия и последен бонус от 8,2 млн. британски лири Ливърпул ще дължи според индивидуалните и колективни постижения на уругваеца в хода на неговия контракт. Нунес подписа до 2028 година.

За своите 60 мача с червената фланелка 24-годишният футболист се отчете с 22 гола и 10 асистенции. А в спора на Нунес с Гуардиола се наложи да се намесва Юрген Клоп (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички