След късен гол Арсенал оцеля срещу Уест Хям в дербито на Лондон от Висшата лига


След късен гол Арсенал оцеля срещу Уест Хям в дербито на Лондон от Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1838 0

Отборът на Арсенал постигна трудна победа над Уест Хям с 2:1 като домакин в лондонското дерби от втория кръг на Висшата лига. В герой за "топчиите" се превърна младока Еди Нкетия, който вкара победния гол в самия край на срещата на "Емиратс".

В 25-ата минута Пиер-Емерик Обамеянг бе изведен в коридор. Последва центриране към Александър Лаказет, който засече подаването с глава, за да открие резултата. В  самия край на първата част обаче Уест Хям успя да изравни, след като Райън Фредерикс намери Михаил Антонио в пеналтерията и последният прониза мрежата на Бернд Лено.

През втората част "арлитеристите" трудно създаваха положения пред вратата на Уест Хям, докато "чуковете" пропиляха два шанса за пълен обрат - и двата открили се пред голмайстора от първата част Антонио. Четири минути преди изтичането на редовните 90 минути Арсенал все пак стигна до победата след гол на Нкетия, дошъл след асистенция на Дани Себайос.

С победата Арсенал запази 100-процентовата си успеваемост от началото на сезона във Висшата лига и вече разполага с 6 точки. Уест Хям пък регистрира второ поражение, след като и в миналия кръг падна от Нюкасъл.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички