Ето как Артета е накарал Обамеянг да преподпише с Арсенал


Ето как Артета е накарал Обамеянг да преподпише с Арсенал
Снимка: Getty Images/Guliver

1330 0

Нападателят на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг заяви, че треньорът на тима Микел Артета е изиграл основна роля за решението на габонеца да остане част от клуба. Капитанът на „артилеристите“ сложи край на спекулациите около бъдещето му във вторник, когато подписа 3-годишен договор и ще остане на „Емиратс“ до 2023-та година.

31-годишният нападател искаше да напусне тима по-рано през годината, но разговор с треньора на Арсенал го е накарал да остане и да се превърне в клубна легенда. „Имах доста време да помисля върху решението си. Мисля за това от една година насам. Имах разговор с Микел, който ми изясни доста неща около бъдещето на клуба и за мен. Той беше директен и честен, а това е нещо, което харесвам у него. Той ми каза: „Можеш да си тръгнеш. Можеш да напуснеш и да преследваш трофеи в други отбори или да останеш тук и да се превърнеш в легенда.“ Това беше ключово за моето решение“, сподели Обамеянг в интервю с бившата звезда на Арсенал Йън Райт.

Договорът на 31-годишният габонец с Арсенал изтичаше идното лято и той бе обект на интерес от редица европейски грандове. А ето кой отбор е отправил оферта за Обамеянг преди той да преподпише с Арсенал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички