След колосалните суми, спуснати от Саудитска Арабия: Нюкасъл обмисля вариантите за нов стадион


След колосалните суми, спуснати от Саудитска Арабия: Нюкасъл обмисля вариантите за нов стадион
Снимка: GettyImages

1998 0

Нюкасъл Юнайтед проучва възможностите за преименуване на „Сейнт Джеймс Парк“. Обмисля се и дали стадионът да се разшири, или направо да се построи нов. Всички тези варианти ще бъдат разгледани, но ще се иска и мнението на привържениците на „свраките“.

Преди много фенове на отбора бяха разгневени, когато стадионът беше преименуван на „Sports Direct Arena“ под ръководството на бившия собственик Майк Ашли.

Новият главен изпълнителен директор Дарън Ийлс обяви, че ще се разгледа „всяка възможна опция“. Ключовото тук е, че това ще бъде направено „в диалог с нашите привърженици“, сподели той пред BBC Radio Newcastle. Той също така нарече „Сейнт Джеймс Парк“ „най-доброто място във Висшата лига за гледане на футбол“.

Запитан дали Нюкасъл иска да преименува стадиона, да увеличи капацитета или да построи нов, Ийлс каза: „Ще отделим време и ще видим кое е най-доброто за клуба“.

Новите собственици на клуба се стремят да увеличат приходите в опит да направят Нюкасъл по-успешен. Откакто саудитците притежават клуба, от около година, са похарчени повече от 200 млн. паунда за нови попълнения.

Откакто настъпи смяната на собствеността, всички знаци и символи на „Sports Direct“ бяха премахнати от стадиона, а „свраките“ се сдобиха и с нов спонсор, чието име стои на ръкава на фланелките.

Освен това от клуба ще прекратят преждевременно договора си с главния спонсор.

Ийлс, който беше назначен през юли, а преди това е работил в MLS с Атланта Юнайтед, добави: „Едно от важните неща, които научих в Щатите, беше... ние мислехме за всичко от гледна точка на преживяването на феновете, защото нямахме фенове. Всяко решение, което взехме, беше през призмата на това как се отразява на изживяването на поддръжниците?

Това беше правилното нещо, което трябваше да се направи по отношение на изграждането на марка или бизнес“. Поясни още, че след такъв подход приходите обикновено не закъсняват.

Трудно е амбициите на новите собственици на "свраките" да останат незабелязани. Отборът се сдоби и с много нови попълнения, а привличането на още играчи не е приключило. В момента ръководството на Нюкасъл обмисля да привлече защитник на Манчестър Юнайтед.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички