След дерби успеха Арсенал беше прегазен у дома


След дерби успеха Арсенал беше прегазен у дома
Снимка: Guliver/GEttyImages

1119 0

Дерби победата над Манчестър Юнайтед трябваше да бъде началото на едно по-добро представяне на Арсенал в английската Висша лига, след като това беше първият триумф на "артилеристите" в дерби мач през новия сезон. Феновете на тима обаче със сигурност ще са разочаровани, след като любимият им отбор направи сериозна крачка назад в развитието си и отнесе жестока загуба с 0:3 от Астън Вила на собствения си "Емиратс" и заличи всички добри впечатления, натрупани през последните седмици. 

Домакините имаха по-добрите положения през първите 45 минути, докато "виланите" стигнаха до първия гол без да имат дори точен удар в мача. В 25' с отличен пас на Грийлиш Таргет бе изведен в наказателното поле отляво и пусна остър пас към далечната греда. Там преди Трезеге до топката стигна Сака, но той насочи топката неспасяемо в собствената си врата - 0:1. 

Още на почивката домакините се опитаха да заиграят по-офанзивно, но Микел Артета смени Томас Партей и пусна Дани Себайос, а това действие откри много сериозни пробойни в халфовата линия на тима и Арсенал стана уязвим на контраатаки. И по този начин гостите стигнаха до нови два гола, докато привидно Арсенал беше близо до изравняване. 

След няколко сериозни пропуски в 72' Луис центрира перфектно към далечната греда, където Рос Баркли от воле подаде на Оли Уоткинс и нападателят беше точен за 2:0. Само 3 минути по-късно Грийлиш изработи страхотен 3-и гол за своя тим, след като премина около 40 метра през 4-ма играчи на Арсенал, изведе Уоткинс и нападателят реализира безпроблемно за 3:0 в полза на гостите. 

До края на мача Вила изпусна още няколко шанса, с които да направи още по-тежки следващите две седмици за Арсенал предвид паузата за мачове на националните отбори. Тимът от Бирмингам пък показа, че амбициите са високи тази година и бързо излезе от миникризата след двете поредни загуби в шампионата. С триумфа си на "Емиратс", който беше първи от 2013 година насам, Вила вече е с 15 точки и е само на 3 от лидера ЛЕстър, но и с мач по-малко. В рамките на 3 точки са събрани първите 5 отбора, а в рамките на 5 точки - 9 тима. 

Арсенал е на 11-о място с 12 точки. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички