Исторически резил! Астън Вила вкара 7 гола на Ливърпул във Висшата лига


Исторически резил! Астън Вила вкара 7 гола на Ливърпул във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

7252 0

Английският шампион Ливърпул допусна едно от най-срамните и разгромни поражения в клубната си история. Мърсисайдци загубиха от Астън Вила със 7:2 като гост в мач от 4-тия кръг на Висшата лига. 

"Червените" изостанаха с 4:1 още на полувремето, след като Оли Уоткинс отбеляза хеттрик за бирмингамци, а Джон Макгин добави още един гол. През втората част два гола отбеляза Джак Грийлиш, а едно попадение вкара бившият играч на Евертън и дебютант за Вила - Рос Баркли.

За Ливърпул и двете попадения вкара Мохамед Салах. От състава на Вила най-силно блестеше Джак Грийлиш, който завърши мача с два гола и три асистенции на името си. За пръв път в историята на Висшата лига шампионът на Англия инкасира 7 гола в следващия сезон.

Астън Вила постигна трета поредна победа от началото на сезона и се изравни по точки с Ливърпул, който е и с мач повече (по 9). Лидер в подреждането е Евертън, който е с 12 пункта след четири изиграни мача. А как се разви срещата по минути - четете в следващите редове:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в четвъртата минута Астън Вила поведе в резултата благодарение на груба грешка на вратаря на Ливърпул Адриан. Анди Робъртсън върна подаване към стража, който направи грешен пас и "подари" кълбото на Джак Грийлиш. Футболистът на домакините подаде към Уоткинс, който не срещна трудности да намери очертанията на вратата - 1:0!

Ливърпул се втурна напред в търсене на изравнителен гол и създаде не малко положения пред вратата на Вила, но и отвори много пространства за контраатаки. Именно така домакините удвоиха преднината си, след като Грийлиш пусна извеждащ пас за Уоткинс, а нападателят на бирмингамци вкара втория си гол в срещата - 2:0!

В 33-ата минута Ливърпул се върна в мача. Диого Жота направи отличен пробив по левия фланг и намери Наби Кейта в наказателното поле. Халфът на Ливърпул бе блокиран от противников футболист, но топката стигна до Мохамед Салах, който се разписа в мрежата на Вила - 2:1!

Само две минути по-късно обаче Астън Вила си върна преднината от два гола в двубоя. След центриране от корнер топката бе избита извън наказателното поле. Кълбото попадна на крака на Макгин, който от воле успя да нанесе удар, рикоширал в полеви играч, за да се озове в мрежата на Адриан - 3:1!

В 39-ата минута бирмингамци стигнаха и до четвърто попадение. След центриране от пряк свободен удар Оли Уоткинс успя да се разпише с глава, оформяйки своя хеттрик срещу Ливърпул - 4:1!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Десет минути след подновяването на играта Астън Вила стигна и до пети гол в мрежата на шампионите. Бившият играч на Евертън Рос Баркли нанесе удар към вратата на "червените" и след рикошет топката се озова в мрежата на Адриан. Гол за Баркли в дебюта му за Вила - 5:1!

В 60-ата минута Ливърпул намали изоставането си. Роберто Фирмино изведе Мохамед Салах на чиста позиция в наказателното поле и египтянинът не сбърка, отбелязвайки второто си попадение в срещата и 99-то с екипа на "червените" - 5:2!

В средата на полувремето Астън Вила отбеляза още един гол, отново след рикошет. Този път Джак Грийлиш успя да се разпише след удар от границата на наказателното поле, рикоширал в тялото на противников футболист, за да се насочи неспасяемо към долния десен ъгъл на вратата на Адриан - 6:2!

В 75-ата минута Вила стигна до още едно попадение. След бърза контраатака Джак Грийлиш бе изведен сам срещу вратаря Адриан и успя да го преодолее със самочувствие - 7:2!

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Ливърпул стартира новата кампания с три победи, като две от тях дойдоха срещу преки конкуренти - Челси и Арсенал. Астън Вила също е безгрешен, но от два опита, побеждавайки отборите на Шефилд Юнайтед и Астън Вила, но пък отпаднаха от Купата на Лигата, както и техният съперник в днешния мач.

Мениджърът на мърсисайцди Юрген Клоп няма да може да разчита за днешния мач на контузените Алекс Окслейд-Чембърлейн, Костас Цимикас, Жоел Матип и на заразения с коронавирус Тиаго Алкантара. Капитанът Джордан Хендерсън е под въпрос. Бирмингамци пък са без Том Хийтън, Бьорн Енгелс и Уесли.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Астън Вила: Мартинес, Кеш, Конса, Мингс, Таргет, Макгин, Дъглас Луис, Баркли, Трезеге, Уоткинс, Грийлиш

Ливърпул: Адриан, Александър-Арнолд, Гомес, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Вайналдум, Кейта, Жота, Салах, Фирмино

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички