Колосалната сделка за нови екипи на Сити дори не доближава топ 3 на най-скъпите сделки


Колосалната сделка за нови екипи на Сити дори не доближава топ 3 на най-скъпите сделки
Снимка: Instagram

4628 0

Ръководството на Манчестър Сити постигна изключително сериозна сделка за доставчик на своята екипировка за следващите 10 години. "Гражданите" ще получават по 65 милиона паунда на година от "Пума" - компанията, която се опитва да наруши пазара, който е узурпиран в момента от Nike и Adidas. Германската компания обаче остава лидер в класирането, благодарение на сделката, сключена с Реал Мадрид.

"Белия балет" е лидер в класацията на клубовете с най-висок приход от спонсорски договор с компания за спортна екипировка. "Адидас" се разбра с Флорентино Перес да облича Реал Мадрид в следващите 10 години срещу 110 милиона паунда. На второ място в своеобразното класиране е Барселона - големият враг на Реал, който пък подписа с големия враг на "Адидас" - Найк, срещу сумата от 100 милиона паунда на година.

Манчестър Сити подписа втората най-скъпата сделка за английската Висша лига, като градският съперник Юнайтед бива обличан от "Адидас" срещу "скромните" 75 милиона паунда. Челси затваря топ 3 с 60 милиона паунда от Найк. Наскоро обаче американският концерн натрупа загуби за 1.2 милиарда долара заради една единствена "избухнала" маратонка (любопитните подробности вижте тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички