Сити се върна към победите във Висшата лига, Марез капарира роля в тима с нов успех


Сити се върна към победите във Висшата лига, Марез капарира роля в тима с нов успех
Снимка: Getty Images

3451 0

Английският шампион Манчестър Сити се върна на победния път във Висшата лига, след като победи рутинно намиращия се в средата на таблицата Брентфорд с 2:0. По този начин "гражданите" преодоляха разочароващото равенство със Саутхемптън и събраха 60 точки от 24 мача - 12 пункта повече от втория Ливърпул, който е с две срещи пасив.

Резултатът бе открит 5 минути преди края на редовното време, когато Риад Марез се разписа от дузпа. За алжиреца това бе пети вкаран 11-метров наказателен удар с "гражданите" през този сезон, като не е изпуснал нито една за клуба до този момент.

"Гражданите" продължиха да контролират напълно мача през цялото време, без да блестят особено. Все пак второто задължително за спокойствието в последните минути попадение пристигна 20-ина минути преди края на редовното време.

То бе дело на Кевин де Бройне, който стигна до избита топка и не остави шансове на вратаря с прецизен изстрел. Така събра има седем попадения във Висшата лига през тази кампания - вече с едно повече от всичките му голове за миналия сезон.

За Манчестър Сити предстои още един мач от шампионата само след няколко дни - гостуване на Норич в събота, 12 декември. В началото на следващата седмица пък "гражданите" подновяват участието си в Шампионска лига с първия мач от осминафиналния си сблъсък срещу Спортинг Лисабон (вторник - 15 февруари).

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Манчестър Сити: Едерсон, Стоунс, Лапорт, Диаш, Кансело, Родри, Де Бройне, Силва, Фодън, Стърлинг, Марез

Брентфорд: Рая, Айер, Янсон, Пинок, Йенсен, Норгаард, Ониека, Розерслев, Хенри, Канос, Годос

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ МАНЧЕСТЪР СИТИ - БРЕНТФОРД ОТ ВИСШАТА ЛИГА?

След първия половин час от срещата очаквано футболистите на Пеп Гуардиола имаха сериозно предимство при владението на топката, но това не се оказа с голяма полза за тях, тъй като така и не създадоха по-чисто голово положение.

Най-чистата до момента ситуация в мача дойде в 35-ата минута, когато Аймерик Лапорт бе много близо до гола. Централният бранител получи отлично центриране от пряк свободен удар и стреля от близка дистанция, но ударът му мина с милиметри покрай страничния стълб.

40' - 1:0! Малко преди края на редовното време Сити получи правото да изпълни дузпа заради нарушение на Розерслев. С изпълнението се нае Риад Марез, който изпълни безпощадна дузпа в горния ъгъл, а вратарят на Брентфорд бе пратен в обратната посока.

Първият четвърт час от второто полувреме почти бе преминал без сериозни опасности пред вратата на "пчеличките", като "гражданите" имаха отново превъзходство по всички показатели, но не и чисто голово положение.

69' - 2:0! Все пак в последните секунди от първите 15 минути за частта момчетата на Гуардиола успяха да удвоят аванса си в резултата чрез Кевин де Бройне, който се пребори за отбита топка в наказателното поле и не остави шансове на вратаря с прецизен удар.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Както вече стана ясно, Сити е лидер с 57 точки, а Ливърпул е с 48, като е и с мач по-малко. Новакът Брентфорд пък е на 14-ата позиция с 23 пункта от същия брой изиграни двубои.

Равенството на Сити в последния кръг срещу Саутхемптън прекъсна серия от 12 поредни двубоя, в които "гражданите" неизменно печелеха във Висшата лига. Сега те ще се опитат да дадат старт на нова подобна серия.

Съперничеството между тези два тима е много, много прясно. Те са се срещнали едва веднъж в историята - преди само четири кръга през този сезон в шампионата. Тогава (29 декември 2021 година) Сити победи, но с минималното 1:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички