Хосеп Гуардиола: Поздравления за Сити поради закупуването на Хулиан Алварес


Хосеп Гуардиола: Поздравления за Сити поради закупуването на Хулиан Алварес
Снимка: Getty Images

1428 0

Хосеп Гуардиола поздрави скаутското звено на Манчестър Сити за зимния трансфер на Хулиан Алварес. 21-годишният нападател премина при „гражданите“ за 14,2 милиона паунда преди бонусите с контракт за 5,5 години, но аржентинският национал ще доиграе сезона в Ривър Плейт, след което ще замине за „Етихад“.

Гуардиола смята, че Алварес е достатъчно добър, за да започне да играе за първия отбор веднага, но вярва, че всички страни са взели най-правилното решение да оставят футболиста в аржентинския гранд до юли месец тази година.

Говорейки пред медиите преди мача с Фулъм за ФА Къп, Гуардиола каза: „Поздравления за Сити, това беше страхотна работа, свършена сега, ала с мисъл за бъдещето“.

„Хулиан е играч, който сега можеше да е с нас, но в този момент имаме достатъчно голям избор. Не искам да имам много играчи на сходни позиции. Най-добре е да остане в Ривър Плейт, където върши страхотни неща. За лятната подготовка ще бъде с нас, а след това ще решим как ще процедираме с него. Всеки сезон съставът се променя, а аз съм много доволен, че ще разполагаме с този талант следващите години“, анализира Пеп.

Алварес е считан за един от най-добрите футболисти в Южна Америка и през 2021-а година записа 24 гола и 15 асистенции в 46 мача за Ривър Плейт. А какво "забравиха" да кажат на Гуардиола, разберете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички