Желан от Ливърпул подразни Манчестър Сити, "гражданите" напред за ФА Къп


Желан от Ливърпул подразни Манчестър Сити, "гражданите" напред за ФА Къп
Снимка: Gulliver/GettyImages

2000 0

Шампионът на Англия Манчестър Сити не допусна грешка и елиминира лидера в Чемпиъншип Фулъм в мач от 4-ия рунд на ФА Къп. „Гражданите“ стигнаха до обрат с категоричното 4:1 на своя „Етихад“, макар да не представиха най-доброто, на което са способни.

Спряганият за трансфер в Ливърпул Фабио Карвальо откри резултата в северозападна Англия, след като в четвъртата минута прати топката във вратата на Зак Стефан след добър пас отдясно на Хари Уилсън.

Радостта на „котиджърс“ трая по-малко от 120 секунди, тъй като Илкай Гюндоган набързо изравни резултата, за да може Джон Стоунс в 13-ата да даде аванс на „небесносините“.

Това успокои Ман Сити, който заигра спокойно и държа типично за себе си дълго топката, а през второто полувреме Риад Марез на два пъти се разписа (53 и 57), за да оформи крайното 4:1 в Манчестър.

И макар сериозната разлика в резултата между двата отбора, то отборът на Марко Силва опита да се противопостави максимално на именития си съперник, но класата и сериозната дълбочина в състава на „гражданите“ им спомогнаха да елиминират лондончани. Жребият за следващия кръг е в неделя, 6-и февруари.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички