Челси остава на върха, но допусна неприятен резултат (ВИДЕО)


Челси остава на върха, но допусна неприятен резултат (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

1935 0

Челси остава начело в Премиършип след последния кръг за 2014 година, въпреки че тази вечер не успя да спечели като гост на Саутхямптън и двубоят завърши при 1:1.

Двубоят почна силно за "светците", които притиснаха лидера в първенството и рано-рано успяха да поведат в резултата.

След два пропуска при центрирания от корнер домакините поведоха в 17' след блестяща контраатака. Тадич успя да изведе Мане сам срещу вратаря и нападателят запази самообладание - 1:0.

Лондончани се стъписаха, но в края на полувремето заиграха на пълни обороти. Азар и Коща се отчетоха с няколко пропуски, но в добавеното време белгийският маг успя да върне равенството.

Той получи топката в наказателното поле, навърза трима защитници и с удар по диагонала вкара за 1:1 - почивка.

През вторите 45 минути двата тима намалиха темпото, като Челси установи контрол върху играта. Единственото добро положение в началните минути обаче беше в 60', когато Сеск изведе Азар, но белгиецът направи фрапантен пропуск.

"Сините" имаха и основателни претенции за дузпа, след като в 55' Яшида спъна Фабрегас в наказателното поле. Съдията обаче показа изненадващ картон за симулация на испанеца.

В 79' дойде и най-чистото положение за Челси, след като грешка при подаването остави Коща сам срещу вратаря, но испанският национал се подхлъзна у не успя да отбележи.

В последните 3 минути от редовното време Шнайдерлин беше изгонен от игра. Гостите обаче се отчетоха само с две опасни нахлувания на Азар и Фабрегас, които обаче не завършиха с успех за лондончани.

Така Челси остава на върха с актив от 46 точки, вероятно на точка пред Сити, който в момента води на Бърнли. Саутхямптън ще посрещне новата 2015 година на 4-о място с 33 пункта.

 


All Goals - Southampton 1: 1 Chelsea- 28/12/2014 by IViral

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички