Ще се справи ли Манчестър Сити срещу Барса без Яя Туре?


Ще се справи ли Манчестър Сити срещу Барса без Яя Туре?

1633 0

Утре битката в осминафиналите на Шампионска лига се подновява, като Манчестър Сити посреща Барселона на "Етихад" в първи мач от големия сблъсък между двата тима.

Голямата въпросителна пред Мануел Пелегрини е свързана с липсата на Яя Туре. Полузащитникът, който преди години носеше екипа на Барселона, е наказан за срещата и няма да може да играе.

Именно това е големият проблем пред чилиеца, като неговият тим започна да страда в първенството през януари и в началото на февруари, когато Туре играеше за Кот д'Ивоар. Въпреки игровите проблеми Пелегрини вярва, че "Гражданите" ще се справят без своя лидер. 

"Винаги съм предпочитал да играем с Яя на терена, той е много важен играч за нас. Но можем да се справим без него така, както го направихме срещу Байерн и Рома", изрази надежда Архитекта. 

Пелегрини очаква тежък сблъсък с Барселона, но вярва, че двубоите ще са по-различни от тези през миналата година, когато каталунците отстраниха английския шампион в същата фаза.

"Мисля, че сега двубоят е различен, защото не играем толкова много мачове. Отборът е в добро състояние, но трябва да се знае, че играем срещу много силен съперник. Никога не сме се предавали, винаги се борим и ще продължаваме да го правим. Показахме това срещу Байерн, което ни даде допълнителен опит.

Срещу Барселона не можем да си позволим да играем така, както го направихме миналата година. Опитахме се да удържим Барса и да играем в техния стил. Сега обаче ще играем нашата игра. Трябва да се опитваме да държим повече топката, да я раздаваме по-добре.

Много е важно да спечелим този двубой, но не трябва да забравяме, че през този сезон играем по-добре навън. Трябва да се възползваме максимално от нашите шансове, но да не забравяме, че сблъсъкът е 180 минути", сподели Пелегрини.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички