Ще е чудо, ако Солскяер остане в Манчестър Юнайтед след задаващите се буреносни 5 мача


Ще е чудо, ако Солскяер остане в Манчестър Юнайтед след задаващите се буреносни 5 мача
Снимка: Getty Images/Guliver

2037 0

Английският гранд Манчестър Юнайтед към момента разполага с изключително качествени футболисти и смело може да претендира, че има един от най-добрите състави в целия свят. Въпреки това обаче "червените дяволи" играят на силно незадоволително ниво от началото на сезона и това води и до нежелани резултати.

Големият проблем за тима сякаш се корени в отбраната, която е твърде лесно преминавана не само на контраатаки, но и при статични положения, и при ситуации един на един. А това също звучи необяснимо, предвид играчите, с които тимът разполага и в тази част от играта.

"Червените дяволи" изпитват затруднения буквално във всеки един свои мач. В последните си 7 срещи те имат едва 2 победи (+ цели 4 загуби и 1 равенство), а на всичкото отгоре те дойдоха по много драматичен начин в последните секунди (над Уест Хям и Виляреал).

Във Висшата лига изглежда сякаш този Юнайтед е много далеч от нивото на Ливърпул и Манчестър Сити, че и на Челси, а това започва да се отразява и точково в класирането. В Шампионска лига пък бе записана шокираща загуба от Йънг Бойс, а след това играчите някак избегнаха ново поражение и дори постигнаха успех срещу Виляреал. Ситуацията в групата не е никак спокойна, предвид това, че и Аталанта, и Виляреал далеч не са за подценяване (а и Йънг Бойс, както видяхме). А болезнените спомени от развоя в групите на Шампионска лига за Юнайтед през миналия сезон са твърде пресни.

Въпреки всичко обаче подкрепата към мениджъра Оле Гунар Солскяер изглежда все така солидна. Зад него са ръководните фактори в клуба, легенди на клуба, както и немалка част от привържениците (или поне доскоро бе така).

Едно е сигурно - ако Юнайтед продължава в същия дух, то е просто невъзможно норвежецът да се задържи начело. А изпитанията тепърва стават изключително сериозни, не само защото се навлиза по-сериозно в сезона, но и защото програмата пред "червените дяволи" изглежда кошмарна в следващите 3 седмици.

Първо на "Олд Трафорд" пристига Аталанта съвсем скоро (сряда - 20 октомври), след това в шампионата предстоят две много сериозни дербита - срещу Ливърпул (неделя - 24 октомври) и срещу Тотнъм (събота - 30 октомври).

След тях Юнайтед се завръща към Шампионска лига и му предстои гостуване в Италия на Аталанта (2 ноември), а кошмарният цикъл завършва с градско дерби срещу настоящия английски шампион Манчестър Сити (6 ноември). След тази серия от мачове идва нова пауза за националните отбори.

Предвид представянето на Юнайтед срещу поне на хартия по-скромни отбори, то тези срещи категорично притесняват привържениците. А до голяма степен въпросната тежка серия от срещи вече започна. Неуспешно - със загуба от Лестър.

След мачовете Юнайтед може дори да е изгубил шансове в борбата за титлата във Висшата лига, не се знае каква ще е ситуацията и в групите в Шампионска лига... Знае се обаче едно със сигурност - за този Манчестър Юнайтед ще е много трудно да запише добри резултати в повечето от тези срещи, а за Солскяер ще бъде дори още по-трудно да запази мястото си...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички