Безобразен Манчестър Юнайтед с 3-ти пореден мач без успех във Висшата лига - загуби от Лестър


Безобразен Манчестър Юнайтед с 3-ти пореден мач без успех във Висшата лига - загуби от Лестър
Снимка: Getty Images

6353 0

Манчестър Юнайтед за пореден път през сезона разочарова с представянето си и това доведе до закономеро поражение от Лестър в истински голов трилър - 4:2. "Червените дяволи" поведоха с 1:0 след фамозен гол на Мейсън Грийнууд, но след това "лисиците" изравниха с не по-малко красиво попадение на Тилеманс.

Лестър стигна до пълен обрат чрез Союнчу, след това Рашфорд изравни, а с атаката от центъра домакините отново стигнаха до аванс след попадение на Джейми Варди. В самия край на срещата пък и Дака се записа сред голмайсторите чрез първия си гол в английския елит.

Поражението ще се окаже доста болезнено за Юнайтед в борбата му за първото място, тъй като Ливърпул и Манчестър Сити вече взеха мачовете си, а Челси се изправя срещу Брентфорд по-късно днес.

Юнайтед няма успех в 3-ти пореден двубой от Висшата лига (2 загуби и 1 равенство), а програмата пред отбора става доста по-трудна. Предстоят сблъсъци с Аталанта на два пъти (в Шампионска лига), както и последователно с Ливърпул, Тотнъм и Манчестър Сити в шампионата.

СЪСТАВИ

Лестър: Шмайхел, Рикардо, Амарти, Еванс, Союнчу, Кастан, Тилеманс, Сумаре, Мадисън, Ихеаначо, Варди

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Шоу, Магуайър, Линдельоф, Уан-Бисака, Погба, Матич, Фернандеш, Санчо, Грийнууд, Роналдо

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В първите 10 минути от срещата се създаде впечатлението, че Юнайтед ще владее повече топката, търсейки празните пространства пред противниковото наказателно поле. Лестър обаче на няколко пъти организира много опасни контраатаки, а отбраната на "червените дяволи" изглеждаше все така несигурна, каквато бе и в последните мачове.

19' - 0:1! Юнайтед успя да излезе напред в резултата след страхотно индивидуално изпълнение на Мейсън Грийнууд. Младият англичанин получи топката от Бруно Фернандеш на фланга, влезе навътре и от границата на наказателното поле отправи безпощаден удар, който се отклони в гредата и влезе в мрежата на Каспер Шмайхел.

В 27-ата минута Рикардо получи меко подаване от Мадисън и опита от въздуха да намери Джейми Варди на далечната греда. Английският нападател обаче влезе със закъснение. Топката пък в крайна сметка мина на милиметри от страничния стълб.

Секунди по-късно Санчо проби отлично и комбинира с Кристиано Роналдо в наказателното поле, а португалецът моментално шутира към вратата, но там Шмайхел успя да се намеси.

31' - 1:1! Резултатът бе изравнен след нов страхотен гол. Магуайър се отчете с грешка, топката бе отнета при разиграването в отбраната на Юнайтед, след което бе подадена към Тилеманс, който направи изключително красив удар, прехвърлил Де Хеа и влязъл в мрежата.

В последните секунди от полувремето Лестър изпълни по заучен начин пряк свободен удар и топката без малко не се озова в Джейми Варди непосредствено пред голлинията. В крайна сметка ситуацията се размина без гол и веднага след това дойде съдийският сигнал за край на частта.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Още в първите секунди от втората част "лисиците" бяха близо до пълен обрат. Те отнеха топката от опонента си, който разиграваше в собствената половина, а това завърши с отличен шанс за Ихеаначо, който обаче стреля право в Де Хеа. Нападателят имаше и опция да комбинира с партньора си в нападение Варди, който бе на още по-добра позиция.

В 76-ата минута Тилеманс бе много близо до второто си попадение. Той напредна отлично с топка в крака и опита добър изстрел от границата на наказателното поле, но там Де Хеа се намеси отлично и бутна топката в страничния стълб. Малшанс за "лисиците"!

Секунди след това и Юнайтед изпусна страхотно положение на контраатака. Рашфорд и Роналдо обаче не се синхронизираха и португалецът остана в положение на засада.

78' - 2:1! Пълният обрат е факт! След ъглов удар Дака бе оставен непокрит, той стреля, Де Хеа спаси отлично с крак, а след това топката застана на пътя на Союнчу, който се разписа на опразнената врата от непосредствена дистанция.

82' - 2:2! Юнайтед изравни резултата. Появилият се като резерва Рашфорд бе изведен с чудесно дълго подаване и преодоля Шмайхел.

83' - 3:2! Още в следващата атака домакините изравниха! Перес се оказа в наказателното поле, отклони към Варди, който в наказателното поле стреля по мощен начин и отново изведе тима си напред в резултата.

90+1' - 4:2! Дака подпечата успеха за своя тим, възползва се при статично положение и бе оставен сам на далечната греда, откъдето бутна топката в опразнената мрежа.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Манчестър Юнайтед има амбициите да става шампион, но в последно време отборът демонстрира много разколебана форма. "Червените дяволи" все пак успяха да постигнат нелоши резултати във всички турнири, но остават в серия от 2 поредни срещи без успех във Висшата лига.

Те загубиха от Астън Вила, а след това завършиха наравно с Евертън. Сега предстои на хартия не по-малко тежък сблъсък - срещу Лестър. "Лисиците" обаче също далеч не са в най-добрата си форма и са в серия от 4 поредни срещи без успех в шампионата (2 равенства и 2 загуби).

Двата тима играят равностойно един срещу друг, като в последните им 5 директни сблъсъка във всички турнири си размениха по 2 победи и завършиха веднъж наравно. Това е началото на кошмарна програма за Юнайтед, тъй като предстоят последователни сблъсъци срещу Лестър, Аталанта два пъти (Шампионска лига), Ливърпул, Тотнъм и Манчестър Сити. А Оле Гунар Солскяер със сигурност ще иска да стартира в нея с успех.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички