Шок в Лондон: 10 от ПСЖ изхвърлиха Челси от Шампионска лига


Шок в Лондон: 10 от ПСЖ изхвърлиха Челси от Шампионска лига

2596 1

ПСЖ поднесе огромен шок в Шампионска лига, след като с човек по-малко се добра до 1:1, а след това и до 2:2 в продълженията на "Стамфорд Бридж", изхвърляйки Челси от най-комерсиалния клубен турнир с общ резултат 3:3.

Още от 31' гостите заиграха с човек по-малко, след като Златан Ибрахимович получи директен червен картон заради нарушение срещу Оскар - решение, което беше много спорно.

Единсон Кавани на два пъти пропусна сам срещу Куртоа, а в 81' Кейхил най-накрая успя да се разпише и Челси се виждаше в следващия кръг.

Бившият ас на тима - Давид Луиш, с брилянтен гол с глава изравни 4 минути преди края и вкара мача в продължения след 1:1 в първия двубой. В 96' обаче Силва игра с ръка в наказателното поле и Азар от дузпа направи 2:1.

В 25' на продължението обаче Тиаго Силва шокира домакините и вкара отличен гол с глава, който прати шокиращо 10 от ПСЖ на четвъртфиналите в Шампионска лига.

Срещата се играеше на бързи обороти в първите минути, но и двата тима имаха сериозни проблеми в завършващата фаза.

Парижани търсеха попадението по-усилено, но защитата на Челси се справяше отлично с набезите на Златан Ибрахимович, Единстон Кавани и Пасторе. Марко Верати пък чести бъркаше в подаванията си, което допълнително улесни "сините".

На противоположната врата Азар и Оскар лесно стигаха до наказателното поле на съперника, но играчите на Жозе Моуриньо бъркаха в заключителния пас.

Така се стигна до момента, който, според мнозина, трябваше да предопредели двубоя. В 31' при спорна топка Златан Ибрахимович влезе грубо в краката на Оскар, удряйки го прасеца. Бразилецът се преви от болка, а съдията Бьорн Куйперс показа директен червен картон на Златан. Повторенията обаче показаха, че шведът не е прав в ситуацията.

Това улесни лондончани, които можеха да стигнат до попадение до края на полувремето. Джон Тери пропусна да се разпише след центриране от пряк свободен удар.

Давид Луиш пък беше пожален от главния рефер, който в 40' удари с лакът Коста, но шведът реши да не гони още един играч. Две минути по-късно Коща нахлу в наказателното поле, а Кавани го повали, но дузпа не последва - 0:0 до почивката.

След нея лондончани определено подцениха двубоя и Единсон Кавани можеше да отбележи и да прати своите на четъвртфинал. Кавани бе изведен сам срещу вратаря отляво в наказателното поле. Уругвайският стрелец елегантно преодоля Тибо Куртоа, но изстрелът му от малък ъгъл след това срещна гредата на опразнената врата и топката излезе в аут.

Въпреки че бяха с човек по-малко на терена, играчите на ПСЖ се стараеха не само да не оставят празни пространства в собствената половина, но и като достатъчно опасен съперник в предни позиции. След сериозния пропуск на Кавани имаше десетина минути на затишие, след което гостите отново застрашиха вратата на Тибо Куртоа. Карамболът в пеналтерията обаче не доведе до точен удар, а Хавиер Пасторе опропасти усилията на съотборниците си с излключително неточен изстрел от малък ъгъл.

Така се стигна до 80', в която Рамиреш беше изведен в наказателното поле, където бразилецът пробва удар, но Сиригу успя да спаси. Последва корнер, след който се стигна до разбъркване, а Кейхил беше най-съобразителен и се разписа за 1:0.

Веднага след попадението Езекиел Лавеци можеше да се разпише, но Куртоа се отчете с впечатляваща намеса. В 86' обаче той нямаше какво да направи, когато от корнер Луиш засече брилянтно с глава и изравни - 1:1.

Челси имаше няколко шанса да спечели двубоя в редовното време, но гол не последва и срещата влезе в продължения.

В тях решаващия момент дойде в 95', когато Тиаго Силва игра с ръка в наказателното поле. Съдията отсъди дузпа и минути по-късно Азар беше абсолютно хладнокръвен, отбелязвайки за 2:1.

В 25' на продължението "Стамфорд Бридж" беше смълчан. След като минута по-рано Куртоа спря сигурен гол на Тиаго Силва, при последвалото центриране от корнер капитанът на парижани засече с глава, прехвърли вратаря и изхвърли Челси от турира - 2:2.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички