Байерн с епичен разгром по пътя към титлата в Шампионска лига


Байерн с епичен разгром по пътя към титлата в Шампионска лига

1583 0

Байерн Мюнхен стигна безпроблемно до четвъртфиналите в Шампионска лига, след като възпитаниците на Хосеп Гурдиола удариха с гръмкото 7:0 Шахтьор Донецк и след 0:0 в първата среща продължават напред в турнира.

Почти цял мач гостите от Украйна играха с десет души, след като още в 3' бранителят на Шахтьор Александър Кучер бе изгонен с директен червен картон. Това до голяма степен и предреши развоя на сблъсъка, защото футболистите на Мирча Луческу не успяха да се противопоставят с човек по-малко на терена.

Два гола за победителите реализира Томас Мюлер, докато по веднъж се разписаха Жером Боатенг, Франк Рибери, Холгер Бадщубер, Роберт Левандовски и Марио Гьотце. Лошите новини за Хосеп Гуардиола обаче дойдоха от травмите, които получиха Ариен Робен и Франк Рибери. Двамата асове бяха заменени принудително, макар и контузиите им да не изглеждаха толкова сериозни.

Така Байерн продължава убедително напред след нулевото равенство в Лвов, като баварският гранд вече очаква следващия си съперник на 1/4-финалите. Шахтьор пък понесе една от най-тежките загуби в историята си, не успявайки да се противопостави с десет души на силния си опонент тази вечер

Срещата почна по кошмарен начин за гостите от Донецк, които още в 3' се озоваха с човек по-малко, както и с гол пасив.

Марио Гьотце се озова сам в наказателното поле, а Кучер закъсня с намесата си. Той спъна немския национал и получи червен картон, а Байерн - дузпа. Томас Мюлер хладнокръвно преодоля Пятов и даде аванс на своите.

Минути по-късно Робърт Левандовски можеше да удвои след отличен пас на Робен, но пропусна. Малко по-късно двамата пак комбинираха, но този път холандецът не успя да насочи топката във вратата. В 19' обаче Робен получи контузия и трябваше да напусне терена. На негово място се появи Себастиан Роде.

Байерн продължи да доминира изцяло над своя съперник, като футболистите на Пеп Гуардиола не спираха да търсят и второ попадение в двубоя. В 28' шанс се отвори и пред Франк Рибери, но изстрелът на французина бе отразен от Пятов. Минута по-късно Томас Мюлер засече с глава центриране в пеналтерията, но право в ръцете на противниковия вратар.

В 33' Байерн все пак стигна до така желаното второ попадение, което и сериозно доближи баварците до участие в следващата фаза на турнира. Домакините стигнаха до поредно разбъркване в наказателното поле на Шахтьор, а изстрел от близка дистанция на Левандовски бе отразен от Андрий Пятов. Топката обаче се озова в краката на Жером Боатенг, който на празна врата нямаше как да сбърка, бележейки за 2:0.

Само минута по-късно топката като по чудо не се оплете и за трети път в мрежата на украинците, след като фалцов удар на Томас Мюлер премина на сантиметри покрай дясната греда на вратата - 2:0 до почивката.

В началото на второто полувреме се разрази истинска вихрушка пред вратата на Пятов, а само в първите 7 минути паднаха 2 гола. В 49' Алаба показа отличен поглед върху играта и изведе Рибери на идеална позиция и френският плеймейкър реализира - 3:0.

Само две минути по-късно се стигна и до четвърто попадение във вратата на украинския тим. И този път в основата на всичко бе Франк Рибери, който отново проби по левия фланг и центрира в пеналтерията, откъдето Томас Мюлер засече топката във вратата и покачи на 4:0.

В 62' резултатът доби още по-разгромни размери за гостите, след като Байерн успя да отбележи и пето попадение в пазената от Андрий Пятов врата. Рафиня се отчете с още едно успешно центриране в наказателното поле на украинците, а централният бранител Холгер Бадщубер реализира с глава, бележейки за 5:0 в полза на ФК Холивуд.

До края на двубоя Робърт Левандовски и Марио Гьотце оформиха разгромното 7:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички