Шест години от подхлъзването на Стивън Джерард (ВИДЕО)


Шест години от подхлъзването на Стивън Джерард (ВИДЕО)

4082 0

Днес се навършват точно шест години от един от най-запомнящите се моменти в Английската Висша лига не само за последното десетилетие, а въобще в цялата ѝ история. На 27-ми април 2014-та година се случи епичното подхлъзване на Стивън Джерард, което индиректно отне титлата във Висшата лига от тима на Ливърпул през 2014-та година.

Как се стигна до това? Ливърпул бе домакин на Челси в един от последните мачове за сезона във Висшата лига. Мърсисайдци се нуждаеха от задължителна победа срещу лондончани, за да запазят първото място в класирането пред основния им преследвач от Манчестър Сити. Жозе Моуриньо, който тогава водеше Челси, бе дал почивка на голяма част от основните си футболисти, тъй като тимът имаше важен мач от Шампионската лига само няколко дни по-късно, тъй че се очакваше лесна победа за Ливърпул. Най-запомнящият се момент от този двубой дойде в самия край на първата част. Тогава капитанът на Ливърпул Стивън Джерард получи пас от Мамаду Сако, но се подхлъзна и не успя да овладее топката. Нападателят на Челси Демба Ба се възползва от ситуацията и вкара за 0:1.

Впоследствие лондонският тим спечели срещата с 0:2. Това почти сигурно означаваше, че Ливърпул губи битката за титлата в Англия. В края на сезона шампион стана тимът на Манчестър Сити, а мърсисайдци отново не успяха да прекъснат голямата си суша без титла в елита на Англия. За Стивън Джерард пък това си остава един от най-неприятните моменти в неговата кариера. А наскоро бившият капитан на Ливърпул сравни футболист на мърсисайдци с легенда на Манчестър Юнайтед.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички