Шейх Джасим е все по близо до закупуването на Манчестър Юнайтед - има поставен ултиматум!


Шейх Джасим е все по близо до закупуването на Манчестър Юнайтед - има поставен ултиматум!
Снимка: Getty Images

8075 0

Опитът на сър Джим Ратклиф да купи Манчестър Юнайтед изглежда е претърпял пореден малшанс, като катарската група, водена от шейх Джасим бин Хамад Ал-Тани, става все по-уверена в официализирането на сделката, твърди "Bloomberg".

Според източника собственикът на "Ineos" - Джим Ратклиф, е получил ултиматум от ръководството на тима - фамилията Глейзър, да отправи по-добра оферта за мажоритарния пакет от акции, които се контролира от американското семейство. Поради тази причина има вероятност британският милиардер да се откаже от закупуването, което ще направи катарската група новия собственик на английския гранд.

Припомняме, че намерението на шейх Джасим е за закупуването на пълния пакет от акции. По-рано през годината се появи информация, че той е предложил 5 милиарда за 100% от клуба, но фамилия Глейзър е искала сума от порядъка на 6 милиарда. Джим Ратклиф пък иска само и единствено мажоритарния дял на Глейзър, без да се опитва да откупи миноритарните дялове на останалите акционери в тима.

Съвсем наскоро пък се появи любопитна информация, че шейх Джасим няма намерение да остави на работа Ерик тен Хаг, ако купи Манчестър Юнайтед, а това разгневи почитателите на тима.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички