Уулвс иска да спира кошмарна серия на Боксинг Дей, датира от 44 години


Уулвс иска да спира кошмарна серия на Боксинг Дей, датира от 44 години
Снимка: Getty Images

926 0

Уулвърхемптън Уондърърс се надява да прекъсне кошмарна 44-годишна серия, когато се изправи на Боксинг Дей срещу Евертън. Жулен Лопетеги започна начело на „вълците“ с успех 2:0 над Джилингам за Купата на лигата, но тимът е последен във Висшата лига и се надява да започне с три точки кариерата си като треньор в елита на Англия.

Тимът от Западен Мидландс няма победа в последните пет мача в шампионата и логично е последен в таблицата. Срещата на „Гуудисън Парк“ срещу Евертън се явява много важна за двата отбора, след като „карамелите“ за 17-и и са на четири точки пред съперника си.

Тимът от Ливърпул се надява Уулвс да продължи да страда, когато дойде срещата помежду им. Уулвс пък няма победа на Боксинг дей от 1978-а година, като през тези години е играл седем пъти на този ден.

Последният такъв случай датира от сезон 18/19, когато тимът среща Фулъм, но изравнителен гол на Ромен Саис спасява „вълците“ от загуба срещу столичани. Преди това тимът играе с Уигън Атлетик през 201-а година, но голове на Уго Родайега и Том Клевърли през първите 20 минути носят успеха за „латикс“.

Друга загуба за Уулвс пък има година по-рано, когато Ливърпул бие съперника с 2:0 след голове на Стивън Джерард и Йоси Бенаюн.

Общо Уулвс има два равни и пет загуби в последните си седем мача по време на коледната програма, като последната такава идва преди 44 години над Бирмингам Сити.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички