Шефилд поизмъчи Манчестър Юнайтед, но "дяволите" се добраха до 10-ата си поредна победа като гост


Шефилд поизмъчи Манчестър Юнайтед, но "дяволите" се добраха до 10-ата си поредна победа като гост
Снимка: Getty Images/Guliver

4692 0

Английският гранд Манчестър Юнайтед победи трудно Шефилд Юнайтед с 2:3 като гост в мач от 13-ия кръг на Висшата лига. "Дяволите" се нуждаеха от 6-ия си обрат през сезона, за да спечелят мача и да запишат 10-а поредна победа като гост. Маркъс Рашфорд отбеляза две попадения за "червените", Антони Марсиал добави един, а Дейвид МакГолдрик вкара двете попадения за Шефилд.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в петата минута Шефилд изненада именития си съперник, реализирайки първи попадение в мача. Вината за гола обаче бе изцяло във вратаря и защитата на "дяволите". Дийн Хендерсън разиграва с играчите пред него, които отново му върнаха топката, а под пресата на противников футболист стражът допусна грешка. Бърк му отне и подаде към МакГолдрик, който вкара на празна врата - 1:0!

В 26-ата минута Юнайтед успя да изравни резултата. Виктор Линдельоф отправи дълго подаване зад отбраната на Шефилд, което достигна до Маркъс Рашфорд, който разстреля Рамсдейл - 1:1! Само седем минути, по сходен начин на първия гол, отбраната на Шефилд отново се пропука и Антони Марсиал се разписа за пълен обрат - 1:2!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В началото на втората част Юнайтед се добра до трето попадение. След мълниеносна контраатака Антони Марсиал намери Маркъс Рашфорд, който отбеляза второто си попадение в срещата - 1:3!

В следващите минути "дяволите" контролираха срещата, но в заключителната част на двубоя отпуснаха играта си, което позволи на Шефилд да ги притисне. Така в 87-ата минута МакГолдрик успя да вкара втория си гол в срещата от корнер, за да намали изоставането на Шефилд - 2:3!

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Манчестър Юнайтед влиза в срещата на 9-о място с 20 точки, а победа може да ги изкачи до 5-о или 6-о място, където понастоящем се намират съответно Евертън и Челси. Шефилд Юнайтед, за разлика от миналия сезон, когато показаха голямо постоянство и добри резултати, този сезон е трагичен и е на последно място с 1 точка от 12 изиграни мача.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Шефилд Юнайтед: Рамсдейл, Стивънс, Робинсън, Игън, Башам, Бълдок, Флек, Ампаду, Берге, Бърк, МакГолдрик

Манчестър Юнайтед: Хендерсън, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Телеш, Погба, Матич, Бруно, Грийнууд, Марсиал, Рашфорд

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички