Проклятието на Гуардиола: 800 млн. евро за трансфери и без полуфинал в Шампионска лига


Проклятието на Гуардиола: 800 млн. евро за трансфери и без полуфинал в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Gulliver

1581 0

Хосеп Гуардиола допуска разочарование след разочарование в Шампионска лига с Манчестър Сити. Тази година "гражданите" не успяха да се справят с Лион и напуснаха надпреварата на 1/4-финалите.

През своите 4 години на "Етихад" Гуардиола така и не успява да прескочи тази фаза, въпреки че е похарчена сумата от 778 млн. евро за нови попълнения, пише Marca. Преди да пристигне в Англия специалистът стигна до полуфиналите през всеки един от четирите си сезона в Барселона и през трите години престой в Байерн (Мюнхен).

По време на първия си сезон в Сити отборът му отпадна още на 1/8-финалите, където бяха елиминирани от Монако. В следващите две години "гражданите" бяха елиминирани на от конкуренти във Висшата лига - първо от Ливърпул през 2018 година, а след това и от Тотнъм през 2019 година. По този начин, Мануел Пелегрини остава единствният мениджър, който класира Сити на полуфинал, като това се случи през сезон 2015/16.

След снощния двубоя Гуардиола пък понесе и много критики на Острова заради тактиката, която е избрал. Според медиите в Англия отборът не е показал нищо от това, което бе срещу Реал Мадрид, като определят представянето на Сити като "плоско и тромаво". "Отпадането на четвъртфиналния етап за трети път би било достатъчно лошо за треньор, високо оценен като Гуардиола, но да отпаднеш на френски отбор, който завърши на седмо място в Лига 1, е просто смущаващо", пише още Goal след двубоя.

 А какво заяви Хосеп Гуардиола след двубоя - може да видите в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички