Шансовете рязко спаднаха: Арсенал срещу Манчестър Сити - какво предстои до края на Висшата лига?


Шансовете рязко спаднаха: Арсенал срещу Манчестър Сити - какво предстои до края на Висшата лига?
Снимка: Getty Images

1277 0

Манчестър Сити разби Арсенал с 4:1, като успехът можеше и да е още по-категоричен. По този начин "гражданите" направиха сериозна стъпка към трета поредна титла във Висшата лига, въпреки че "топчиите" продължават да са първи вече седмици наред.

Микел Артета и компания са със 75 точки, а Пеп Гуардиола и неговите футболисти са с две по-малко. Те обаче са и с два мача пасив и ако продължи безгрешната им серия, след тях ще са с четири точки аванс на върха.

"Топчиите" са в много неприятна серия от четири поредни мача без победа в шампионата, което доведе и първо до стопяването на аванса, а вече и на отличната възможност за Сити. Какво обаче предстои до края и за двата отбора?

Програмата за Арсенал до края на сезона във Висшата лига

"Артилеристите" ще трябва да спират серия от четири мача без победа, но предстоящите сблъсъци не са никак лесни. Първо предстои лондонско дерби с Челси (02.05), след това гостуване на един от основните претенденти за топ 4 Нюкасъл (07.05), а след това и мач с Брайтън, който показа, че може да изненада всеки гранд (14.05).

След тези три трудни двубоя предстои завършек на сезона срещу борещия се за спасяване Нотингам Форест (20.05) и последен мач от шампионата срещу Уулвърхемптън (28.05), който засега е спокоен за оставането си в елита.

Програмата за Манчестър Сити до края на сезона във Висшата лига

Сблъсъците, с които "гражданите" изостават като брой срещи в сравнение с Арсенал, са от 28-ия и от 32-рия кръг. В първия споменат се изправят срещу Уест Хям (03.05), а във втория - срещу Брайтън, но като гости (24.05).

Преди "чуковете" обаче ще трябва да срещнат и Фулъм (30.04). Именно след този двубой, мача с "чуковете" и едно домакинство срещу Лийдс (06.05) Сити се завръща към ангажиментите и в Шампионска лига, което не трябва да бъде за подценяване, въпреки че Сити има достатъчно широка скамейка.

Между двата сблъсъка с Реал Мадрид в Европа актуалният шампион на Англия ще гостува на Евертън (14.05). След реванша с Реал пък предстоят 7 дни, в които Сити ще изиграе последните си три мача от Висшата лига.

Първият от тях е дерби с Челси (21.05), вече споменатият с Брайтън, който бе насрочен за 24.05, както и визита на Брентфорд, с която сезонът във Висшата лига за "гражданите" приключва. Малко след това пък е и финалът във ФА Къп за тима (срещу градския съперник Манчестър Юнайтед - 03.06).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички