Гуардиола: Връзката между Холанд и Де Бройне е страхотна... Арсенал все още е лидер


Гуардиола: Връзката между Холанд и Де Бройне е страхотна... Арсенал все още е лидер
Снимка: Getty Images

2967 0

Манчестър Сити постигна доминантна победа в борбата за титлата във Висшата лига с 4:1 над Арсенал у дома на "Етихад". Мениджърът на "гражданите" Хосеп Гуардиола похвали своите футболисти за играта, но напомни, че работата все още не е свършена.

Коментар за мача

"Изключителен двубой от всички аспекти. От статичните положения до начина, по който играхме в защита. Започнахме добре и владеехме инициативата. Успяхме да реализираме достатъчно голове, за да стигнем до победата", заяви Пеп пред "BT Sport".

Похвали за Де Бройне

"Той е специален. Днес беше мач, в който имаше висока преса. Трябваше да играем на контакт със съперника. Знаете каква връзка имат нашите играчи, а връзката между Холанд и Де Бройне е страхотна".

Аканджи и левият фланг на защитата

"Той няколко пъти игра там и в момента е най-добрият на тази позиция за нас. Видяхме как играе срещу други отбори и реших, че срещу Сака ще бъде най-добрият вариант. На фланговете трябва да контролираме техните футболисти като Сака и Мартинели, Аканджи просто бе отличен в ситуации един на един".

Важна победа за Сити

"Разбира се, че победата ни помага. Предстоят ни мачове във ФА Къп и Шампионска лига, имаме много мачове пред нас. Реалността е, че Арсенал е с две точки пред нас и е лидер в класирането, да, имаме два мача повече, но първо трябва да ги спечелим. Трябва да започнем да се готвим за следващия двубой", завърши Пеп.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ерлинг Холанд записа със златни букви името си в историята на Висшата лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички