Манчестър Сити показа на Арсенал кой е шампионът! Холанд и Де Бройне размениха роли (ВИДЕО)


Манчестър Сити показа на Арсенал кой е шампионът! Холанд и Де Бройне размениха роли (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5025 0

Шампионът на Англия за последните два сезона Манчестър Сити надделя с 4:1 в директния спор с временния лидер, дръзнал да предизвика актуалния първенец - Арсенал. "Гражданите" надделяха у дома по категоричен начин и събраха 73 точки - две по-малко от днешния си съперник, който обаче е с две срещи повече.

С водеща заслуга за успеха за пореден път през кампанията бяха Кевин де Бройне и Ерлинг Холанд. Този път обаче двамата си размениха ролите и норвежецът направи две асистенции към белгиеца (Де Бройне също записа асистенция). Самият Холанд също имаше достатъчно шансове за гол, но не съумя да се възползва.

Резултатът бе открит в 7-ата минута, когато агресивната и дълбока преса на гостите им изигра лоша шега и Де Бройне го наказа след майсторски пасове. В продължението на първата част пък самият белгиец даде асистенция, като намери с центриране от пряк свободен удар Джон Стоунс, който прати с глава топката в мрежата.

Вторият вълшебен момент между Де Бройне и Холанд дойде в 54-тата минута, когато белгиецът отново завърши безупречно. С попаденията той вече има 8 срещу Арсенал във Висшата лига - поне три гола повече, отколкото има срещу всеки друг отбор в първенството.

С двете асистенции пък Холанд, който е водещ голмайстор на шампионата с впечатляващите 32 попадения, вече събра 7 асистенции. Точно колкото има неговият сънародник Мартин Йодегор от момчетата на Микел Артета.

След осигуряването на комфортната преднина темпото значително спадна и мачът се доиграваше. В крайна сметка "топчиите" стигнаха и до почетен гол, след като Тросар се отличи с чудесен пробив и поднесе топката на Холдинг, който без да се бави я прати в мрежата неспасяемо.

В последните секунди на мача грешка при изнасянето, след която топката стигна до Силва, който веднага отклони към Холанд. Нападателят този път успя да преодолее Рамсдейл и да завърши представянето си с това, което му липсваше.

Следващият мач за Манчестър Сити е гостуване на Фулъм - отново във Висшата лига (30.04). За Арсенал пък предстои ново дерби, този път у дома - "артилеристите" посрещат Челси (02.05).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

7' - 1:0! Арсенал пресира много агресивно и дълбоко в противниковата половина. Сити разиграваше, а накрая топката бе изритана напред. Там Холанд се пребори с Холдинг, задържа топката и изведе Де Бройне. Той набра скорост, смени посоката и стреля от границата на наказателното поле в близкия ъгъл с достатъчно сила и точност, за да преодолее Рамсдейл.

 

 

В следващите минути Арсенал владееше топката повече, но при всяка отнета топка изглеждаше сякаш Сити може да сътвори ново голово положение. Във 22-рата минута Силва се измъкваше с човек на гърба в наказателното поле, но ударът му бе спасен от Рамсдейл.

В 26-ата минута Холанд блесна с не по-малко впечатляващо подаване към Де Бройне. Белгиецът отново набра скорост и смени посоката, но този път противников бранител успя да закачи топката и да го спре.

Две минути след това отново двамата комбинираха по плодотворен начин опасно в наказателното поле, но Рамсдейл се намеси. Домакините играеха все по-добре на контролираха двубоя все повече.

В 32-рата минута Холанд бе изведен с технично прехвърлящо подаване зад отбраната на гостите. Норвежкият нападател стигна до топката и реши да стреля веднага, но ъгълът бе твърде малък и Рамсдейл успя да избие.

Три минути след това и Арсенал стигна до първа нелоша ситуация за гол. Топката бе разиграна и пред Партей се откри шанс да стреля от границата на наказателното поле без да бъде бързо затворен. Неговият удар обаче не бе точен.

Секунди след това Холанд показа страхотна скорост и превзе терен, за да стигне наказателното поле и да шутира, но не успя да вкара.

В 41-вата минута след отличен пробив на Гюндоган Холанд бе намерен в наказателното поле и стреля веднага, но Рамсдейл показа отличен рефлекс. Впоследствие стражът отново се намеси, за да ликвидира напълно опасността.

45+1' - 2:0! В първата минута от добавеното време към първото полувреме Де Бройне намери Стоунс в наказателното поле и бранителят прати с глава топката в мрежата. Голът обаче бе отменен заради засада. След преглед на ситуацията с ВАР се видя, че Бен Уайт с малко покрива засадата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 53-тата минута Холанд се пребори с Габриел около централната линия. Той се обърна към вратата на Рамсдейк и набра скорост през процепа, за да си осигури позиция сам срещу вратаря. Рамсдейл обаче спаси.

54' - 3:0! Йодегор сгреши и топката се озова в Холанд. Той напредна с топка в крака и изведе Де Бройне, който прецизно в наказателното поле стреля покрай Рамсдейл.

В следващите минути темпото на игра значително спадна. Сити оставаше опонента да владее повече, като се отбраняваше компактно. Когато топката бе в притежание на "гражданите" пък, те предимно комбинираха, без да търсят нападението на всяка цена.

86' - 3:1! След добър пробив на Тросар топката стигна до Холдинг, който от наказателното поле без да се бави стреля прецизно и не остави шансове на Едерсон.

90+5' - 4:1! В последните секунди на мача грешка при изнасянето, след която топката стигна до Силва, който веднага отклони към Холанд. Нападателят този път успя да преодолее Рамсдейл и да завърши представянето си с това, което му липсваше.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Домакините от Манчестър няма да могат да използват контузения Нейтън Аке и Бенжамен Менди, който е аут поради проблеми в личен план. Микел Артета пък ще бъде без Елнени, Салиба и Томиясу, като Гранит Джака не е в най-добро състояние.

Проблемът за Арсенал е, че всъщност Манчестър Сити печели неизменно всеки от последните седем двубоя между тях. Пет от срещите са във Висшата лига. Във всички тези седем мача пък "артилеристите" са реализирали едва три попадения, като в същото време са инкасирали 17.

"Топчиите" завършиха наравно 2:2 с Ливърпул, след това 2:2 срещу Уест Хям (и в двата случая пропиляха аванс от два гола), а в последния кръг 3:3 със Саутхемптън. "Гражданите" пък са в серия от шест поредни победи във Висшата лига и имат 70 точки от 30 мача (Арсенал е със 75 от 32).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички