Сезнационна оферта, сензационно решение: Ливърпул отказа най-скъпия трансфер в историята на Англия


Сезнационна оферта, сензационно решение: Ливърпул отказа най-скъпия трансфер в историята на Англия
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

10575 0

Ако някой е вярвал, че Юрген Клоп няма последната дума в Ливърпул, то със сигурност ексклузивната информация на ESPN за неосъществената продажба на Мохамед Салах ще го накара да размисли. Причината е, че мърсисайдци са отказали рекордна за Англия сума, за да се разделят с египтянина, а желанието на Клоп е натежало в това решение. 

Рекордна оферта за Мохамед Салах 

Инвазията на Саудитска Арабия в европейския футбол можеше да достигне своя пик в последния ден на трансферния прозорец в Европа, след като Ал Итихад е отправил оферта на стойност 150 милиона паунда за Мохамед Салах. Това пише Марк Огден от ESPN. 

Предложението е рекордно за английския футбол, като досега най-скъпо продаденият играч във Висшата лига е Фелипе Коутиньо - 145 милиона милиона евро (105 милиона паунда). 

Салах можеше да стане 3-ият най-скъп футболист в историята

Ако Ливърпул беше приел офертата на Ал Итихад, където вече играе Карим Бензема, трансферът щеше да е 3-тият най-скъп в историята на футбола, а арабският тим да направи атомно нападение. 

Салах щеше да струва 175.5 милиона евро, което е само с 4.5 милиона по-малко от трансфера на Мбапе в ПСЖ (180 милиона евро). Рекордната сделка във футбола остава тази за Неймар в ПСЖ (222 милиона евро), която остава и единствената, преминала границата от 200 милиона евро. 

Юрген Клоп е категоричен в решението си за Салах 

Мениджърът на Ливърпул за пореден път коментира слуховете за продажба на египтянина, като беше доста красноречив в изказването си. 

"Позицията ни е абсолютно същата и остава непроменена. Няма съмнения по тази тема. Няма какво повече да ви кажа по темата. Доколкото знам, няма и оферта за него", каза той преди следващия двубой на Ливърпул. 

В последните седмици около темата се спекулираше сериозно, но всеки път, когато Клоп получи въпрос относно Салах, позицията му е една и съща - крилото не е за продан. 

Всички сделки във футбола можете да следите в специалната страница за трансферни новини и слухове на Sportlive.bg - "Трансферна линия". 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички