Семейство Глейзър отхвърлиха всички оферти за придобиването на Манчестър Юнайтед


Семейство Глейзър отхвърлиха всички оферти за придобиването на Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images

2534 0

Собствениците на Манчестър Юнайтед - семейство Глейзър, са отхвърлили офертите за придобиването на клуба, получени от катарския шейх Джасим, британския богаташ сър Джим Ратклиф и американския хедж-фонд "Elliott Investment Management".

През миналата седмица инвестиционната банка "Raine Group", наета от американските собственици, е завършила разглеждането на офертите за покупката на Юнайтед. След това на тримата кандидати е било обявено, че предложенията им не са достатъчни за осъществяване на сделка, пише "The Telegraph".

Известно е, че Глейзър искат да получат за английския гранд повече от 5 милиарда паунда. Не е изненада обаче, че кандидатите са предложили по-малко, тъй като стойността на акциите на клуба на Нюйоркската фондова борса е 3,75 милиарда паунда.

Очаква се фамилия Глейзър да запознае желаещите да станат собственици на Манчестър Юнайтед с финансовите отчети на клуба и да им даде възможност да подобрят своите предложения. А ето какво каза за шейх Джасим треньорът на Барселона Шави.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички