Саутхемптън нанесе първа загуба на Евертън за сезона


Саутхемптън нанесе първа загуба на Евертън за сезона
Снимка: Gulliver/GettyImages

1182 0

Отборът на Евертън допусна първо поражение за сезона във Висшата лига. Играчите на Карло Анчелоти загубиха гостуването си на Саутхемптън с 0:2 в мач от 6-тия кръг на първенството. Джеймс Уорд-Праус и Че Адамс донесоха трите точки за "светците" с голове през първата част, а през второто полувреме Лука Дин от "карамелите" бе изгонен.

Саутхемптън започна по-силно двубоя и логично стигна до попадение в 27-мата минута на срещата. Дани Ингс влезе в ролята на асистент, като изведе Джеймс Уорд-Праус на добра позиция и халфът откри резултата - 1:0! Само 7 минути по-късно играчите на Ралф Хазенхютъл нанесоха втория си удар в двубоя. Отново Дани Ингс бе в основата на гола като проби отляво и центрира в наказателното поле, където бе Че Адамс. Нападателят си спря топката, след което я прати за втори път в мрежата на Пикфорд. В средата на второто полувреме задачата за Евертън стана невъзможна, след като Лука Дин получи червен картон за влизане в краката на Кайл Уокър-Питърс.

Въпреки поражението, Евертън остава на първото място в класирането във Висшата лига с 13 точки, колкото има и градския му съперник Ливърпул, но "карамелите" са с по-добра голова разлика. Саутхемптън се изкачва на 5-тото място и вече има в актива си 10 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички