Анчелоти: Пикфорд е много тъжен и разочарован, че Ван Дайк е контузен


Анчелоти: Пикфорд е много тъжен и разочарован, че Ван Дайк е контузен
Снимка: Getty Images/Guliver

943 0

Мениджърът на Евертън Карло Анчелоти защити вратаря Джордан Пикфорд за влизането му в мърсисайдското дерби, което извади за дълго от строя Върджил ван Дайк със скъсани кръстни връзки на коляното. Мениджърът на „карамелите“ се извини за инцидента, но сподели, че хората погрешно съдят английския национал, обвинявайки го в умишлен опит да нарани нидерландския бранител.

„Всички съжаляваме за контузията на Върджил ван Дайк. Всеки един от нас се надява, че той ще се възстанови скоро. Влизането на Пикфорд закъсня. Но фактът, че Висшата лига е толкова бърза, не прави нещата толкова трудни да закъснееш. Случва се“.

„Джордан закъсня, но намерението му беше да играе с топката, а не да контузи Върджил ван Дайк. И след това последвалата реакция е прекалена. Да кажеш, че е било умишлено, според мен, това прекрачва границата. И Върджил ван Дайк знае това. Това е футболът. За съжаление, във футбола има контузии. Джордан е наистина много тъжен и разочарован, че Ван Дайк е контузен, но не е честно да бъде обвиняван толкова сериозно за това“, защити го неговият наставник.

Италианският специалист не смята, че Хамес Родригес ще бъде наличен за гостуването на Саутхемптън в неделя, след като получи контузия 40 секунди след началото на двубоя след единоборство с Ван Дайк. Шеймъс Коулмън също вероятно ще пропусне визитата на „светците“.

А в Англия разкриха абсурдната причина, поради която Пикфорд не бе изгонен за нарушението срещу Ван Дайк - съдията не знаел правилата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички