Сари посочи причината за спешния трансфер на Игуаин


Сари посочи причината за спешния трансфер на Игуаин
Снимка: Getty Images/Guliver

2520 0

Мениджърът на Челси Маурицио Сари разказа какво е мотивирало решението му да привлече нападателя Гонсало Игуаин под наме тази зима. Аржентинецът ще играе със синята фланелка до края на сезона, след което може да бъде откупен от Ювентус.

"Мората е много добър футболист. Алваро притежава всички характеристики да играе в моя отбор, но преди един месец ми каза, че иска да отиде в друг клуб. Заради това тежко психическо състояние му беше трудно да се влага на 100 процента. Въпреки това, смятам го за потенциално важен играч за Челси", заяви италианецът, цитиран от The Telegraph.

ДЗОЛА: МОРАТА ТРЯБВА ДА ОСЪЗНАЕ, ЧЕ НЕ ИГРАЕ В САУТХЕМПТЪН

"От гледна точка на физиката и техниката Мората е много добър футболист. Той подхожда на моя стил на игра, но за последния месец ситуацията се промени", допълни Сари.

Очаква се испанският нападател да премине в Атлетико (Мадрид). Възможно е това да стане под наем. През настоящия сезон Мората вкара 5 гола в 16 мача във Висшата лига. Имаше вариант бившият футболист на Реал Мадрид и Ювентус да играе в Барселона. Защо не се получи - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички