Дзола: Мората трябва да осъзнае, че не играе в Саутхемптън


Дзола: Мората трябва да осъзнае, че не играе в Саутхемптън
Снимка: Getty Images/Guliver

1533 0

Асистентът на Маурицио Сари в Челси - легендата Джанфранко Дзола, разкритикува нападателя на тима Алваро Мората, който според него не се представя на нужното ниво в такъв голям клуб.

Испанецът се завърна в стартовия състав на лондончани в мача срещу Саутхемптън в сряда, но не успя да помогне на тима за победа и срещата завърши с нулево реми. Така бившият футболист на Реал Мадрид и Ювентус удължи головата си суша във Висшата лига на два месеца.

"Технически Мората, и по тази причина ние не инвестирахме много в него, е идеалният номер 9 за нас. Маурицио винаги го е казвал. Няма никакви съмнения, че технически той е един от най-добрите на своята позиция. Мисля, че той трябва малко да се подобри в тактически план, защото днес футболът е така организиран, че едното майсторство не е достатъчно - нужна ти е и тактическа грамотност", коментира италианецът, цитиран от Sky Sports.

ВИДЕО: МОРАТА СЕ ИЗЛОЖИ - НЕ МОЖЕ ДА ВКАРА ОТ 3 МЕТРА ЗА РЕКЛАМА

"Това само трябва да го мотивира. Ти се намираш в Челси, не играеш за Саутхемптън или Брайтън, с цялото ми уважение към тези клубове. Според мен той трябва да подобри това. Той работи над този компонент и нещата изглеждат добре. Той и сам усеща, че бележи недостатъчно и се чувства отговорен за това. Въпреки това той трябва да се научи да не взема тези мисли със себе си на терена, защото това не прави играта му по-добра", каза още Дзола.

"Хората възлагат големи очаквания на номер 9 в Челси. Те очакват от теб куп голове и добра игра. Това е нормално и той трябва да свикне с него. Ако Мората отиде в друг голям клуб, там ще бъде същото - няма да успее да избяга от отговорност. Това е част от твоята професия и за теб ще е по-добре да се научиш да се справяш с това", завърши треньорът в Челси.

Според слуховете Мората се е предложил на много изненадващ клуб. Подробности четете в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички