Салах превзе "Вила Парк" в специален ден за двама младоци на Ливърпул (ВИДЕО)


Салах превзе "Вила Парк" в специален ден за двама младоци на Ливърпул (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

6823 0

Английският гранд Ливърпул успя да спечели гостуването си на Астън Вила с 1:3 на Боксинг дей в мач от 17-ия кръг на Висшата лига. Мохамед Салах изигра ключова роля за победата на мърсисайдци на "Вила Парк" в Бирмингам, след като се отчете с гол и асистенция за победата. С това египтянинът стана и първият играч след Стивън Джерард, който записва 50+ гола и 50+ асистенции в Премиър лийг.

Ливърпул започна перфектно срещата, след като Салах откри резултата още в петата минута. В 20' гол на Жоел Матип бе отменен заради засада, а малко по-късно Дарвин Нунес се отчете с фрапантен пропуск. "Червените" все пак стигнаха до втори гол чрез Върджил ван Дайк, който вкара с левия си крак, възползвайки се от асистенция на Салах в 37'.

През втората част Астън Вила упражни натиск и вкара още в първите секунди, но попадение на Оли Уоткинс бе отменено заради засада. Нападателят на домакините успя да се разпише в 59-ата минута, когато Дъглас Луиз го намери с прекрасно центриране.

В следващите минути бирмингамци обаче така и не успяха да стигнат до втори гол, а Ливърпул успя да затвори мача с трето попадение. То дойде от влезлия секунди по-рано Стефан Байчетич. 18-годишният испанец отбеляза дебютното си попадение с червената фланелка в 81-ата минута. Седем минути по-късно дебют за Ливърпул във Висшата лига пък записа 17-годишният шотландски нападател Бен Доук, който замени Нунес.

Двама бивши футболисти на Ливърпул - Филипе Коутиньо и Дани Ингс, се появиха в игра за Астън Вила през втората част, но не помогнаха особено на отбора на Унай Емери. Вила остава на 12-о място във Висшата лига с 18 точки, докато Ливърпул се изкачи до шестото място с 25 пункта - на пет точки от четвъртия Тотнъм, който е с мач повече.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След само пет минути игра Ливърпул успя да излезе напред в резултата. След центриране от корнер топката бе изчистена от футболист на Астън Вила. Кълбото обаче се озова на крака на Трент Александър-Арнолд, който с перфектен пас намери влизащия на скорост към наказателното поле Анди Робъртсън. Крайният бранител подаде успоредно на голлинията към Салах, който се разписа от непосредствена близост - 0:1!

Video edited on Kapwing

В 14-ата минута Лиън Бейли бе много близо до изравнителен гол, след като стреля с глава от опасна близост до вратата на Ливърпул, но ударът му бе слаб и право в ръцете на Алисон. В 20-ата минута пък Жоел Матип успя да прати топката в мрежата на Астън Вила, но попадението на централния бранител бе отменено заради засада.

В 28-ата минута Дарвин Нунес пропусна страхотен шанс да вкара, след като опита удар от воле сам срещу вратаря, но изстрелът му бе право в тялото на стража на Вила. Десет минути по-късно Ливърпул все пак удвои преднината си, а голът отново дойде след разбъркване при корнер. Този път Мохамед Салах успя да "извади" топката за Ван Дайк, който с левия си крак я запрати в мрежата с помощта и на рикошет в крака на Езри Конса - 0:2!

Video edited on Kapwing

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Секунди след подновяването на играта Астън Вила успя да стигне гол във вратата на Ливърпул. След прекрасна атака Оли Уоткинс бе изведен зад гърба на отбраната на мърсисайдци, а след това прати топката в далечния ъгъл на Алисон Бекер. Уоткинс обаче се оказа в положение на засада и голът бе отменен.

В 51-ата минута Ливърпул организира мълниеносна контраатака чрез Мохамед Салах, който тръгна да се надбягва с двама противникови играчи. Египтянинът се справи, като се отскубна зад отбраната на Вила, излизайки сам срещу вратаря. Завършващият му удар обаче не бе достатъчно силен, а Олсен спаси. Секунда по-късно бирмингамци едва не си отбелязаха автогол, след като бранител прати топката в гредата.

Натискът на Астън Вила от началото на второто полувреме даде резултат в 59-ата минута, когато домакините намалиха изоставането си. Дъглас Луиз предостави перфектно центриране от десния фланг за Оли Уоткинс, който се извиси необезпокоявано в наказателното поле на Ливърпул и засече топката в мрежата на Алисон - 1:2!

Video edited on Kapwing

В 76-ата минута Ливърпул получи страхотна възможност да си подсигури победата с трето попадение. Дарвин Нунес се измъкна сам срещу вратаря на Астън Вила, но отново разочарова със завършващия си удар, пращайки топката покрай страничната греда.

Пет минути по-късно Ливърпул все пак отбеляза трето попадение във вратата на Вила. Дарвин Нунес успя да пробие в наказателното поле и да насочи топката към вратата, но стражът на домакините изби. Кълбото бе достигнато от влезлия преди секунди Стефан Байчетич. 18-годишният испанец успя да преодолее вратаря и да вкара първия си гол с фланелката на Ливърпул - 1:3!

Video edited on Kapwing

В 88-ата минута Юрген Клоп даде мечтан дебют във Висшата лига за 17-годишния шотландски нападател Бен Доук, който се появи на мястото на Дарвин Нунес.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Астън Вила: Олсен, А. Йънг, Конса, Мингс, Дин, МакГин, Камара, Дъглас Луис, Буендия, Уоткинс, Бейли

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Тиаго, Хендерсън, Окслейд-Чембърлейн, Салах, Нунес

ПРЕДИ МАЧА

Астън Вила посрещна паузата в първенството заради Световното първенство в Катар на 12-ата позиция. В последния си официален мач бирмингамци победиха с 2:1 като гост Брайтън.

Ливърпул се представяше на приливи и отливи преди паузата заради Мондиала. Мърсисайдци се намират на незавидната 6-а позиция в шампионата. В първия си официален мач след Световното в Катар възпитаниците на Юрген Клоп загубиха с 2:3 при визитата си на Манчестър Сити на 1/8-финалите в турнира за Карабао Къп.

Ливърпул спечели последните си два мача във Висшата лига срещу Астън Вила през миналия сезон. „Червените“ победиха с 1:0 на „Анфийлд“ и с 2:1 на „Вила Парк“. През 2020 година обаче бирмингамци разбиха със 7:2 опонента си на своя стадион.

Сега и в двата състава ще има немалко отсъстващи заради контузии или почивка след Мондиала. Сред тези, които няма да играят за домакините, са вратарят Емилиано Мартинес и Филипе Коутиньо. В състава на Ливърпул проблемите са доста повече. Аут са Фирмино, Жота, Луис Диас, Конате, Александър-Арнолд и още няколко играчи.

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ МАЧА АСТЪН ВИЛА - ЛИВЪРПУЛ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички