Салах измъкна Ливърпул с дузпа срещу тима на Джерард на "Анфийлд"


Салах измъкна Ливърпул с дузпа срещу тима на Джерард на "Анфийлд"
Снимка: Getty Images

5008 0

Английският гранд Ливърпул потигна много трудна победа над Астън Вила с минималното 1:0 като домакин в мач от 16-ия кръг във Висшата лига. Двубоят на "Анфийлд" бе по-специален заради завръщането на Стивън Джерард, но като треньор на бирмингамци. Спечелена и реализирана дузпа от Мохамед Салах в средата на втората част донесе трите точки на мърсисайдци, които ги поставиха на само един пункт зад лидера Манчестър Сити.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Ливърпул започна с нападателния си футбол от първата минута, натиквайки Астън Вила в наказателното си поле. В осмата минута Садио Мане падна на тревата в пеналтерията, претендирайки за дузпа, но съдията остави играта да продължи. Малко по-късно подаване по земя бе пропуснато от Мохамед Салах за Трент Александър-Арнолд, който нанесе мощен удар към вратата, блокиран от противников играч в корнер.

В 16-ата минута центриране в наказателното поле на Вила стигна до Анди Робъртсън, който засече с глава и намери очертанията на вратата, но Емилиано Мартинес спаси. В 31' Алисон тръгна да излиза напред, за да пресече подаване, но се подхлъзна и позволи на Оли Уоткинс да мине зад гърба му. Жоел Матип все пак успя да спре нападателя на Вила. В 44' Салах стреля остро към вратата, но Мартинес спаси.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Осем минути след подновяването на играта Ливърпул отново бе много близо до попадение. След центриране от корнер Върджил ван Дайк се извиси над всички в наказателното поле, засичайки топката с глава към вратата на Вила. Емилиано Мартинес обаче прояви отличен рефлекс и предотврати попадение във вратата си.

В 65-ата минута Мохамед Салах нахлу в наказателното поле и бе фаулиран от Тайрън Мингс. Главният арбитър наду свирката и посочи бялата точка. Именно Салах застана зад топката и прати 11-метровия наказателен удар в мрежата на Емилиано Мартинес с перфектен удар, рикоширал и в гредата - 1:0!

В следващите минути Вила упражни известен натиск и стигна до няколко положения пред вратата на Алисон. В 87-ата минута Ливърпул за малко да допусне кошмарна грешка в отбрана, след като Алисон опита да изчисти топката, но я прати в тялото на Жоел Матип. Като по чудо играч на Вила не успя да се възползва и да изравни резултата.

СЪСТАВИ

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Хендерсън, Тиаго, Мане, Окслейд-Чембърлейн, Салах

Астън Вила: Мартинес, Кеш, Конса, Мингс, Йънг, Таргет, Макгин, Накамба, Луис, Рамзи, Уоткинс

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Голямата легенда на Ливърпул Стивън Джерард ще има честта за пръв път в треньорската си кариера да се изправи срещу клуба, в който прекара близо четвърт век от живота си. Стиви Джи, който застана начело на английския Астън Вила, ще гостува на "Анфийлд" този следобед в търсене на четвърти успех след идването си.

За мнозина ще бъде любопитно как Джерард ще бъде посрещнат от привържениците на "Анфийлд", както и дали Стиви Джи ще сдържа радостта си при евентуален гол за Астън Вила. Преди мача и Джерард, и Клоп се изказаха ласкаво един към друг, като германецът заяви, че Стивън един ден ще бъде мениджър на Ливърпул.

Още с идването си в Астън Вила Джерард прекъсна серия от пет поредни загуби и спечели три от първите си четири мача начело на бирмингамци. Така Вила бе отдалечен от зоната на изпадащите и вече се намира в средата на класирането, като дори може да мечтае за зона "Европа".

След загубата от Манчестър Сити с 1:2 сега за Джерард и компания идва ново тежко изпитание - Ливърпул. Мърсисайдци се намират в страховита форма, като са в серия от четири поредни победи във Висшата лига, заемат второто място и спечелиха и шестте си мача в групите на Шампионска лига.

КОЕФИЦИЕНТИ ЗА МАЧА ЛИВЪРПУЛ - АСТЪН ВИЛА

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички