"Салах е играчът, доближил се най-много до Меси, в момента е най-добрият"


"Салах е играчът, доближил се най-много до Меси, в момента е най-добрият"
Снимка: Getty Images/Guliver

1583 0

Мохамед Салах се отличи с феноменален двубой за Ливърпул срещу Манчестър Сити в голямото дерби на изминалия кръг от английската Висша лига, завършило при равенство 2:2. Египтянинът реализира изключително красив гол, а преди това бе дал отлична асистенция за Садио Мане.

Това провокира бившия футболист на Тотнъм Джейми О'Хара да го залее със суперлативи. Той го определи като най-добрия играч в момента и заяви, че именно Салах е играчът, който се е доближил най-много до класата на Лионел Меси.

"Той е най-добрият футболист в света за мен, ако погледнете към играч, който играе на върха на възможностите си. Не мога да погледна друг и да кажа, че се справя по-добре от Мо Салах. Не само, че се справя във Висшата лига, която е най-добрата в света, но го прави и в големите мачове.

Това представяне срещу Манчестър Сити бе изключително. Индивидуалната му брилянтност, особено за гола... Той използва скоростта и техниката си за гола на Мане, но неговият гол беше невероятен. Използва всичките си атрибути в един момент. Здравина, бързи крака, скорост, техника и завършек с по-слабия си крак - това показа колко добър е.

Това са големи думи, но... мисля, че е играчът, доближил се най-много до Лионел Меси, който някога сме виждали, но без да бъде Лионел Меси. След най-добрите години на Меси, ако търсим друг играч, който да се доближи по отношение на Меси, бих казал Мо Салах" - заяви О'Хара.

A защо Манчестър Сити подаде жалба след мача с Ливърпул?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички