С късен гол Лийдс попари амбициите на Ливърпул за топ 4 във Висшата лига


С късен гол Лийдс попари амбициите на Ливърпул за топ 4 във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

4201 0

Шампионът на Англия Ливърпул не успя да победи новака Лийдс след равенство 1:1 като гост в мач от 32-ия кръг на Висшата лига. Мърсисайдци поведоха с гол на Садио Мане през първата част, но през второто полувреме сдадоха инициативата на домакините, а в края на мача Диего Йоренте успя да изравни и да донесе точка на своя отбор.

"Червените" направиха силно първо полувреме, в което категорично надиграха Лийдс. През втората част обаче домакините притиснаха своя съперник и създадоха куп голови положения. Част от тях бяха отразени от Алисон Бекер, но в 87-ата минута стражът нямаше какво да стори и Ливърпул изпусна победата.

По този начин мърсисайдци изпуснаха възможността да влязат в топ 4 на Висшата лига. Тимът остава на шесто място с 53 точки - на два пункта зад Уест Хям, както и на точка зад Челси, който обаче е с мач по-малко. Лийдс е на 10-о място с 46 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В петата минута Тиаго Алкантара си освободи пространство за удар от дистанция и отправи много опасен изстрел, който стражът на Лийдс успя да отрази със сетни сили, избивайки в корнер. В следващите минути Ливърпул диктуваше събитията на терена и надиграваше своя съперник, но трудно се добираше до голови ситуации.

В 24-ата минута Фабиньо допусна груба грешка при изнасянето на топката, а Лийдс се възползва, организирайки бърза контраатака. Патрик Бамфорд излезе очи в очи с Алисон Бекер, но бразилският страж успя да го спре, пращайки топката в корнер.

В 31' Ливърпул откри резултата. Диого Жота показа отличен поглед върху играта и изведе Трент Александър-Арнолд зад гърба на отбраната. Бранителят изпревари вратаря Мелие и стигна пръв до топката, за да я бутне към непокрития Садио Мане, който вкара на празна врата - 0:1!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След подновяването на играта Лийдс имаше няколко силни минути, в които се опита да изравни резултата, но без успех. В 59-ата минута топката се докосна до ръката на Трент Александър-Арнолд в пеналтерията. Домакините претендираха за дузпа, но ВАР не видя основания за отсъждане на 11-метров наказателен удар.

В средата на полувремето Робъртс проби опасно в наказателното поле на Ливърпул и създаде чудесно положение за гол пред Харисън, който опита да вкара от малък ъгъл, но Алисон спаси с крак. Десетина минути по-късно Патрик Бамфорд уцели греда за Лийдс, а малко след това Тайлър Робъртс излезе сам срещу Алисон, но вратарят спаси.

В 80' стражът на Лийдс Мелие излезе неразчетено при центриране от корнер и за малко да бъде наказан. Диого Жота успя да насочи топката с глава към опразнената мрежа, но Мелие все пак успя да се върне и да я избие в нов ъглов удар.

В 87' Лийдс стигна до изравнително попадение. След центриране на Харисон от корнер Диего Йоренте се извиси над всички и засече с глава, за да прати топката в мрежата на Алисон Бекер - 1:1!

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Лийдс е на 10-то място във временното класиране с актив от 45 точки след 31 изиграни мача. Ливърпул пък е на 6-та позиция и при успех днес ще измести Уест Хям от четвъртото място във Висшата лига, събирайки 55 точки, но биха имали по-добра голова разлика от "чуковете".

Първата среща между двата отбора се състоя още в първия кръг от новото първенство през есента на 2020 година и завърши със зрелищна победа за мърсисайдци с 4:3!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Лийдс: Мелие, Алиоски, Страйк, Йоренте, Айлинг, Филипс, Робъртс, Далас, Харисън, Коща, Бамфорд

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Фабиньо, Кабак, Робъртсън, Милнър, Вайналдум, Тиаго, Мане, Жота, Фирмино

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички