С бой и изящен гол: Челси си осигури среща с Илия Груев и Лийдс на "Стамфорд Бридж" (ВИДЕО)


С бой и изящен гол: Челси си осигури среща с Илия Груев и Лийдс на "Стамфорд Бридж" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1856 0

Челси победи ударно с 3:1 Астън Вила като гост на "Вила парк" в преиграването на мача от четвъртия кръг на ФА Къп, след като първата среща на "Стамфорд Бридж" завърши при резултат 0:0.

Енцо Фернандес вкара фамозен гол във вратата на Астън Вила

Развой на Астън Вила - Челси

Още: След фурора този сезон: Два гранда пожелаха Мичел от Жирона за треньор

Първото попадение падна още в 11-ата минута. Челси организира добро нападение, при което Нони Мадуеке навлезе в наказателното поле и намери Конър Галахър. Вторият не се поколеба и с мощен изстрел матира Емилиано Мартинес за 1:0.

В 20-а минута "сините" организираха нова добра атака, а Мало Густо проби по дясното крило и намери Николас Джаксън, който отправи неспасяем удар с глава - 2:0 за Челси.

В 54-а минута Челси получи правото да изпълни пряк свободен удар, след като Енцо Фернандес бе фаулиран от Юри Тилеманс. Именно аржентинецът застана зад топката, като отправи изключителен удар с десния крак, който влетя в пространството, където горната и страничната греда се събират, а Емилиано Мартинес опита всичко, но не можа да спре фамозното изпълнение на Енцо Фернандес - 3:0 за Челси.

ВИЖТЕ ИЗКЛЮЧИТЕЛНИЯ ГОЛ НА ЕНЦО ФЕРНАНДЕС (ВИДЕО)

Все пак, Астън Вила успя да зарадва своите фенове и вкара. Джейкъб Рамзи успя да намери дошлия от Байер Леверкузен Муса Диаби, който с плътен удар наказа "синята" отбрана и Джорже Петрович, за да оформи крайното 1:3.

С победата Челси продължава към 1/8-финалите на ФА Къп. В тази фаза "сините" ще приемат на своя "Стамфорд Бридж" в Западен Лондон отбора на родния национал Илия Груев - Лийдс, който се подвизава в Чемпиъншиш и се намира в много добра форма.

Още: Бербатов: При отпадане от ФА Къп Челси ще уволни Почетино

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички