Първи трофей за Челси от 2022 година може да донесе не радост, а огромни проблеми за клуба


Първи трофей за Челси от 2022 година може да донесе не радост, а огромни проблеми за клуба
Снимка: Getty Images

6504 0

Челси има възможността да сложи край на 2-годишната си суша и да спечели "Карабао Къп". Вместо радост обаче, този триумф е възможно да им донесе още повече проблеми. Лондончани не успяват да предолеят игровата криза, която ги е налегнала, като и Маурисио Почетино не се радва на особено голямо доверие. 

Собственикът Тод Боели пък е подложен на сериозно наблюдение, като американецът все още не е видял възвръщаемост на своята инвестиция от 1 милиард паунда в трансфери. А феновете все още редовно скандират името на бившия собственик Роман Абрамович.

Тъга, вместо радост може да донесе трофея за Челси

Маурисио Почетино също е поставен под напрежение

Още: Босовете на Челси впечатлени от Шаби Алонсо - взимат го за наследник на Почетино?

Освен това Челси - който за последно спечели трофей през февруари 2022 година - е изложен на сериозен риск да наруши различни финансови правила и разпоредби, включително тези на УЕФА. Ако успее да победи Ливърпул във финала на "Карабао Къп" на "Уембли" в неделя, 25 февруари, Челси автоматично ще си спечели място в Лигата на конференциите.

Съгласно новите правила, които УЕФА въведе този сезон обаче, клубовете, които се състезават във всяко състезание, управлявано от организацията, са ограничени да харчат максимум 80 процента от приходите си за трансфери и заплати. Годишните приходи на "сините" се очаква да паднат под 450 милиона паунда както през този, така и през следващия сезон, Лигата на конференциите не струва повече от 15 милиона паунда. Така - дори ако Челси спечели всеки мач и вдигне трофея - те ще имат само 10 милиона за харчене при нови трансфер поради текущата им сметка за заплати от 360 милиона.

Обсъждани са и правилата на УЕФА за финансовия феърплей, според които е позволено загуби от 34 милиона паунда през 2023 и 2024 г. Припомняме, че лондончани успяха да разпределят огромните разходи за периоди до осем години. За да се избегнат санкциите на европейската футболна централа и потенциални такива във Висшата лига, са необходими продажби на играчи. Сам преди няколко дни жената на Тиаго Силва втрещи: Време е за промяна, после ще е твърде късно.

Още: Челси падна с 4 гола и срещу Уулвърхемптън, Куня блесна с хеттрик (ВИДЕО)

Пристигна с амбицията да се бори за постоянен договор, но Реал Мадрид ще го върне обратно

УЕФА "призова" Борислав Михайлов в Париж с ВИП-покана

Ливърпул сложи край на черна тенденция срещу Челси, Нунес удари 4 греди, а младок направи на пух и прах "сините" (ВИДЕО)

"Некомфорт": Юрген Клоп с молба към феновете на Ливърпул дни след шокиращата новина

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички