Роналдо е мечтал да играе в Англия, но за различен от Юнайтед отбор


Роналдо е мечтал да играе в Англия, но за различен от Юнайтед отбор
Снимка: Getty Images/Guliver

7432 0

Звездата на Ювентус Кристиано Роналдо разказа за периода си като тийнейджър. Португалецът е имал желание да играе във Висшата лига, но не за бившия му отбор Манчестър Юнайтед, а за големия враг на „червените дяволи“ Ливърпул.

5-кратният носител на Златната топка дори е бил близо до трансфер на „Анфилд“ през 2003-та година. Роналдо се превърна в най-скъпия тийнейджър в историята на английския футбол за времето си, когато премина от Спортинг Лисабон в Манчестър Юнайтед за 12.24 милиона паунда. Тогавашният мениджър на мърсисайдци Жерар Олие заяви, че през същата тази година е имал възможността да привлече португалеца, но е отказал. Преди да напусне Спортниг 18-годишният Роналдо е заявил „Ливърпул е един от най-добрите тимове в Англия и е сбъдната мечта за всеки един футболист да представлява клуб с такива традиции.“

Една от причините, поради които не се е стигнало до трансфер е, че тогавашният асистент на Жерар Олие Фил Томпсън се е притеснявал, че голямата заплата на Роналдо ще наруши финансовата структура в клуба. Също така от клуба са искали да дадат шанс на младите французи Антони Льо Талек и Флоран Синама-Понгол, които точно са пристигнали от френския Льо Авър. А ето кои футболисти в Италия са по-скъпи от Кристиано Роналдо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички