Рио избра своя герой между Скоулс, Лампард и Джерард


Рио избра своя герой между Скоулс, Лампард и Джерард
Снимка: Getty Images/Guliver

944 0

Рио Фърдинанд призна, че избира Франк Лампард пред Пол Скоулс и Стивън Джерард, ако той има шанс да вземе някой от триото, ако бранителят е бил треньор.

Фърдинанд е играл и с тримата халфа на международно ниво, но отличи Лампард заради головете и асистенциите, но отчете и силните игри на Скоулс и Джерард в подкаст.

„Ако съм мениджър, ще взема Франк, защото ще ми донесе 20 гола на година. Ако съм треньор, ще искам такива играчи, защото ще ми даде и асистенциите, от които се нуждаем”, коментира Рио.

„Скоулси беше чудесен играч и наслада да си с него на терена. Играхме заедно, а той беше точно пред мен и водеше играта. Когато за пръв път отидох в Юнайтед, той игра зад Рууд ван Нистелрой и беше невероятен. Вкара сигурно 20 гола през сезона – невероятен талант. Трудно е да опазиш Скоулс. Може би той е любимият ми играч, с който съм си партнирал. Искам да му благодаря, че съм споделял един терен с него”.

„Той не вкарва, колкото го прави Франк. От тримата той е най-прецизен. Никой не може да се доближи до неговите показатели. Толкова е хладнокръвен”, си спомни Фърдинанд.

Рио говори и за Джерард, за който смята, че е можел да стигне още по-големи върхове, ако е играл в по-солиден по това време отбор. „Стиви беше решаващ играч в големите мачове за Шампионска лига, финалите, Купата на Англия. Проблемът му беше, че тогава Ливърпул не бе така силен и той ги теглеше. Бих искал да можех да видя въздействието му в по-голям отбор. В такъв клуб споделяте натоварването малко повече”, отбеляза Фърдинанд. А в кой мач Фърдинанд е играл пиян, четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички