Фърдинанд си припомни играта на Бербатов чрез тази на Хавертц


Фърдинанд си припомни играта на Бербатов чрез тази на Хавертц
Снимка: Getty Images/Guliver

1434 0

Рио Фърдинанд вярва, че играчът на Челси Кай Хавертц с играта си прилича изключително много на българина Димитър Бербатов. Както е известно, Рио игра заедно с последния българин, играл на толкова високо ниво във футбола, по време на престоите им в Манчестър Юнайтед.

Фърдинанд все пак счита, че германецът е по-безмилостен в играта си от Бербо, но техниката и визията на двамата са еднотипни.

Хавертц пристигна в Челси от Байер Леверкузен срещу 80 милиона евро през лятото, но досега има само един гол в елита на Англия, след като се присъедини към „сините”. На плеймейкъра му отне време да се аклиматизира към условията на английския футбол, а контузии и прекарване на COVID-19 не форсираха това нещо.

21-годишният футболист бе в основата на първия гол на Челси срещу Атлетико Мадрид в 1/8-финалния реванш между двата тима, в който англичаните продължиха напред.

„Нормално е да му отнеме време, докато се адаптира. Не всички играчи идват в Англия и стартират перфектно. Той е точно от първите. Виждаме качеството, което има и го показваше в последните години в Байер Леверкузен. Хавертц е талантлив футболист и ми напомня на Димитър Бербатов. Ясно изглежда колко хладнокръвен и спокоен е”, коментира Рио в студиото на BT Sports.

“Докосването му е страхотно и винаги вещае опасност за съперника. Мисля, че може да насади на футболния терен и безмилостта си, за да се измъкне от положението, в което се намира. Истината е такава, че стъпките при подобряването на формата му са видни и от това Челси само ще спечели”, добави Рио Фърдинанд. А в каква странна класация попадна Бербо, вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички