Рияд Марез: Напрежението ще бъде върху Челси в събота


Рияд Марез: Напрежението ще бъде върху Челси в събота
Снимка: Getty Images

1251 0

Нападателят на Манчестър Сити Риад Марез заяви, че напрежението ще бъде върху Челси, когато двата отбора се изправят един срещу друг на „Етихад“ тази събота.

„Искаме да спечелим, за да станем шампиони, но те също са мотивирани да спечелят, защото искат да завършат четвърти. Напрежението ще бъде повече върху тях“, започна алжирецът, който вкара три от четирите гола срещу ПСЖ в полуфиналите на Шампионска лига, класирайки отбора си за исторически първи финал в надпреварата.

След сблъсъка с Челси, „гражданите“ ще насочат вниманието си към спора за трофея в най-престижния европейски клубен турнир на 29 май, където съперник отново ще бъде лондонският тим, като Марез ще се изправи срещу бившия си съотборник в Лестър Н‘Голо Канте. И двамата бяха все още в по-ниските нива на Франция в началото на 20-те си години, като Канте играеше в Трета дивизия през сезон 2012-13, а Марез в Лига 2 между 2011-14.

„Винаги съм имал много амбиции, винаги съм вярвал, че ще мога да вкарам в четвъртфиналите и полуфиналите на Шампионска лига. Вярно е, че има играчи като Килиан Мбапе, които го постигнат на 17 години. Но някои от футболистите от моето поколение, които играеха в Лига 1 на 20, вече прекратиха кариерите си. Когато свърши кариерата ти, тогава можеш да направиш и равносметка“, завърши той.

Междувременно станаха ясни тлъстите бонуси, които ще получат играчите на Манчестър Сити, ако спечелят Шампионска лига (вижте тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички